torsdag, november 29, 2007

Kognitivt

För oss som lider av emetofobi är det jättejobbigt i dessa Galna Kräksjuke-tider, det har jag tjatat om till leda. Att den är i full blom, kan jag som (också) sagt konstatera när jag ser sökningar i min bloggstatistik.

Vissa tjatar om kognitiv terapi som bästa lösning på problemet. Jag kanske ska ta jobb som barnflicka hos den här (stackars) familjen?
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1355628.ab

Etiketter:

7 Comments:

At 3:23 em, Anonymous Anonym said...

Tillhör också den fina lilla skaran av emetofobiker här i vårt land. Har också hört att kognitiv terapi skulle vara det bästa för att råda bot på den vanföreställningar och rädsla man bär på, men att låta sig utsättas av den formen av terapi skrämmer mig mer än något annat! Då lider jag hellre av mina rädslor än att låta mig utsättas av den tortyrliknande metod det verkar vara! Kan inte vintern bara vara över....

 
At 5:40 fm, Anonymous www.metrobloggen.se/carrosblogg said...

Hej ja jag tycker synd om pojken som måste kräkas så mycket. Tur att han fått medicin. Själv sitter jag här och är inbillningsmagsjuk. Jag är nämligen emetofob jag med. Ush för dessa sjukdomstider.

 
At 6:33 em, Anonymous Gammelmamma said...

Anonym: Samma här. Fast jag antar att det är så alla som genomgår kognitiv terapi känner. Jag hade ju hellre kört kognitiv behandling på min spindel-skräck, kan jag säga...

Carro: Japp. Dessa sjukdomstider äro vederstyggliga.

 
At 4:32 em, Anonymous spaceylisie said...

Jo, för oss emetofobiker är det vedervärdigt att hela tiden läsa om vks' framfart genom Sverige. Det får en att helt vilja isolera sig inomhus... KBT ska hjälpa sägs det, jag ska gå på första samtalet nästa vecka. Vi får se...

 
At 6:49 em, Anonymous Gammelmamman said...

Spaceylisie: Japp, det är inte kul så här i vintertider... Senast idag stod det med braskade rubriker på Expressens löp: "så vet du om du är immun mot vinterkräksjukan"... Gaaaah!
Lycka till med KBT'n, verkligen. Så långt orkar och vågar jag inte sträcka mig. Du kan väl återkomma och berätta hur det gick/går...

 
At 5:49 em, Anonymous Anonym said...

Trodde att jag vart ensam med detta problem. Det var en i skolan (mitt jobb) som gick hem idag för att han mådde illa. Då känns det precis som om jag skulle göra det själv. Och jag hatar när folk spyr i filmer/reklamer.

 
At 10:04 em, Anonymous Gammelmamman said...

Anonym: Tro mig, du är definitivt inte ensam om det här. Det är betydligt mycket vanligare än man kan tro. Fast det gör det ju inte mindre uthärdligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home