onsdag, april 26, 2006

Grymma filmer



Vi möter en man på en polisstation. Han är full, högljudd, dryg och otrevlig. Efter många timmar kommer en vän och löser ut honom, bara för att sekunderna senare tappa bort honom utanför polisstationen.

Mannen vaknar till sans i ett rum. Fängslad. Han får mat genom en lucka. Ingen pratar med honom och han får ingen förklaring till varför han sitter där. I femton år sitter han, ensam i sitt fängelse. Då blir han plötsligt oförklarligt släppt och utrustas med en mobiltelefon, en välfylld plånbok och informationen att han måste hitta sin förövare, och orsaken till varför han hållits fängslad, inom fem dagar. Besatt av hämnd startar nu en hänsynslös jakt - men vem hämnas egentligen på vem?

Det är så sällan jag ser filmer som gör intryck på mig - man matas med den ena drypande hollywoodproduktionen efter den andra. Men så, helt plötsligt, ramlar man oväntat över en produktion som bokstavligen tar andan ur en. Brutal, rå men så bra. Hade troligen missat den om inte Sötsambon insisterat på att hyra den. Grym. Oldboy.

5 Comments:

At 8:38 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Låter absolut som...... ingenting för mig. Gillar inte våld och blod.

Jag gillar bara rara filmer som "Sleepless in Seattle" och "You´ve got mail".

 
At 8:41 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Mams: Jag tycker också om såna filmer, men jag har nog en blodigare sida också, som tar över ibland...

 
At 10:42 fm, Blogger Humlan said...

Jag läser sådana böcker, men tittar sällan på sådana filmer... tittar inte så mycket på filmer öht... Jag vet, jag är konstig!

 
At 11:04 em, Anonymous Anonym said...

Tack för tipset. Ser mycket film...när jag inte arbetar... men har missat Oldboy!
Mamsen: "Walk the line" tror jag du skulle gilla! GÅ PÅ BIO!!!

 
At 8:04 fm, Blogger superkryp said...

Jag håller med. Den var grym, på alla sätt och vis.

 

Skicka en kommentar

<< Home