torsdag, juli 07, 2005

Sommarkväll i Stockholm



När det äntligen är dags för en efter-jobbet-öl, måste man faktiskt införskaffa sig ett par nya skor. Det är ju inte varje dag man "kommer ut". Dessutom måste man sätta på sig en fin kjol, inhandlad i dyr butik i Grekland, beige med leopardmönsterdetaljer och volang. Topp!

Därefter skaffar man sig ett trevligt sällskap för kvällen. Man kan gå med kollega, sambo eller gammal bekant. Kvällen till ära heter det goda sällskapet Sirppa-Liisa, eller nåt liknande. Hon faller under kategorin gammal bekant. Jättegammal.

Efter att ha hittat sitt sällskap för kvällen, uppsöker man lämplig plats att beställa det som skall fukta strupen. Är man en fluktsugen småbarnsmamma med rötter i musikbranschen väljer man med fördel Debaser vid Slussen. Där äter man god mat (quesadillas), snackar skit med sin väninna och möter alltid någon man känner.

Dessutom har man börjat med livemusik på uteserveringen. Minns faktiskt inte vad kvällens band hette, inte beroende på alkoholintaget, utan för att dom faktiskt inte föll mig direkt på läppen. Men man kan stå och smådigga nära scenen, vid baren, och smygkika på folk...

När klockan börjar närma sig halvnio, inser man att man är hopplöst ute, har tappat kontakten med alla sina forna "branschvänner" efter att ha varit töntigt mammaledig i över två år och går hem och gråter.
Nej, det där sista var faktiskt bara ljug. Kvällen var varm och ljum och Sirrpa och jag hade en trevlig, lagom lång och lagom blöt kväll i sommarstockholm. Vi kanske ses därute!

5 Comments:

At 12:12 em, Blogger Bloggblad said...

Kan du gå i såna sandaler? OJ vad avis jag blir! Ska kanske matcha med en bild av mina väl ingångna Birkenstock...

 
At 12:25 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Bloggblad: Med lite vilja går det mesta! Dock är jag glad att det inte blev mer än två öl (och en liten Martini, och en dagens - oj!), för det hade kunnat sluta illa. Både för mig och för skorna...

 
At 3:16 em, Blogger maruschka said...

Det hoppas jag verkligen att vi gör någon gång...*ler*

 
At 8:03 em, Blogger Bloggblad said...

Näe, jag håller nog fast vid mina Birkisar - dom stoppar för både en och två starköl...

 
At 10:52 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Maruschka: Läste någonstans att dom haft en bloggträff i Malmö. Kanske dags för en stockholmsträff snart? :-)

Bloggblad: Birkisar - inget är bättre; med eller utan öl.

 

Skicka en kommentar

<< Home