onsdag, juli 06, 2005

Frisläppt

Jag är fri! Elvis has left the building.
En era är över. Efter snart tre års slavande med grönsaker, frukt och växelpengar, där man konfronterats med fräcka snattare, nedkissade fyllon, svajiga pundare och, framförallt och faktiskt, en hel drös med trevliga kunder:
Igår jobbade jag mitt sista pass (skulle egentligen jobbat på lördag också, men Johan ska åka till Göteborg och se Iron Maiden och vi har inte lyckats få tag i någon barnvakt) i Mataffären Från Helvetet! Det känns helt underbart att slippa behöva ha ett extrajobb, även om jag säkert kommer att sakna dom där extra små tusenlapparna varje månad. Nu kommer jag att ha varje lördag helt till mitt eget och familjens förfogande. Dom enda som möjligen kommer att sakna mitt extrajobb är mormor och farmor, eftersom det har gett dem möjlighet att få träffa sitt barnbarn, när Johan inte kunnat vara hemma och vi har behövt hjälp med barnpassning. Barnvakt kommer dom med mycket stor sannolikhet att få vara ändå, kanske t o m Johan och jag kan få en lördagkväll för oss själva någongång. Länge sedan och underbart!

4 Comments:

At 8:52 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Tid är viktigare än pengar!!! (Säger hon som fram till för ett år sen jobbade 7 dagar i veckan.)

Men idag har jag all tid i världen!!

 
At 8:56 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Mams: Du är att gratulera! Jag jobbar själv på att komma till den insikten... Och kanske, kanske en dag blir vi (lite mer) ekonomiskt oberoende - då ska jag inte jobba alls! Basta!

 
At 10:43 fm, Blogger maruschka said...

Mitt mål är att så småningom arbeta fyra dagar i veckan och ha en dag helt ledig till sådant som att fixa hemma, handla eller bara ta hand om mig själv...men det är väl en utopi när man i dagens läge ska vara glad att man HAR ett jobb (eller tillfälligt sådant som jag)...
Var jobbade du? Så man inte hamnar i Mataffären Från Helvetet...*skrattar*

 
At 10:49 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Maruschka: Låter som ett osedvanligt sunt mål. Hoppas det blir snart.
Jag vill inte lämna ut namnet på denna fasansfulla extraarbetsplats. Kan dock trösta dig med att dom slår igen butiken i september.

 

Skicka en kommentar

<< Home