söndag, juni 12, 2005

Jag behöver söka hjälp

Jag blir galen! Jag sliter mitt hår och blir bara mer och mer frustrerad. Här har ni mitt kök, men jag vet inte vad jag ska göra i det! Vad jag än försöker tillaga, skral kock som jag är redan från början, så ratas det av den lilla tårtsmulan i familjen. Det är inte så att hon matvägrar, hon äter kanonbra på dagis, ibland både en och två portioner, men mammas mat, nej, den tar hon en tugga av och sen säger hon "bläh!" och spottar ut. Hon börjar bli som sin far, som får något tomt och uttryckslöst i blicken när han kommer hem och upptäcker att jag har lagat mat. Han är snäll, den gode herrn, för han håller god min och äter, men när jag frågar om det var gott, svarar han ibland inte. Det är väl helt enkelt så att jag inte ska laga mat.
Tillbaka till lillsmulan, för nu behöver jag faktiskt hjälp av er. Har ni några recept som alltid går hem? Det enda hon äter riktigt mycket av för tillfället är grillad kyckling, Kelda örtkryddad sås och ris. Men det kan väl inte vara nyttigt att äta kyckling varje dag? Herregud, jag tycker redan att hon börjar tona lätt i gult, och att det växer en och annan liten fjäder på henne. Och hon skrattar inte längre, hon kacklar... Hon är en sån som varken gillar pannkaka, plättar eller blodpudding, så man har inte dom där enkla knepen att ta till.
Så snälla ni som har något kul, enkelt och snabbt recept att dela med er av, dela med er innan jag blir tvungen att uppsöka en (självklart matkunnig) psykolog!

7 Comments:

At 9:25 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Våra ungar älskade Pepparstek, och Sjötunga Walewska, spagetti Bolognese och Petit Pois.
Men visst dom blev ju lite skadade från födseln, genom att födas in i en restaurangfamilj. Stackarna!

 
At 11:02 fm, Anonymous Anonym said...

Hon äter när hon blir hungrig.
Laga den mat du vill ha och hon äter mycket när det är gott och lite/inget andra dagar.
Synd om henne.
Hon måste lära sig att livet är så.
Ibland är det roligt/gott, ibland inte. Och man ska ALLTID smaka.

Enkla levnadsregler för barn - de KAN inte få allt de vill.

 
At 11:11 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Hej på er! Det är inte så att jag är orolig över att hon inte äter. Det har jag lagt av med, och det går ingen nöd på henne för det. Hon får äta det vi äter, men det är bara det att jag inte längre har någon fantasi och kreativitet vad gäller matlagningen. Det blir samma meny varje vecka: köttfärssås, fiskpinnar, kyckling, kyckling, kyckling... Jag behöver inspiration, nya recept och god mat i magarna....

 
At 11:15 fm, Anonymous Anonym said...

Pitabröd med valfri fyllning, t ec kebabkött (finns i frysdisken), frsäta kycklingbitar, quorn, ärtor, gurka, nån rolig sås (kidsen älskar creme fraiche med ci´tron och hackad basilika i), majs, köttbullar...vad som helst egentligen. Det blir ju lite "spännande" med att få plocka i själv.

 
At 11:15 fm, Anonymous Anonym said...

Men jösses vad slarvigt jag skriver. Sorry!

 
At 11:47 em, Anonymous Anonym said...

Pasta, alla möjliga och omöjliga varianter, går hem hos oss! Med stekt skinka och ärter, en skvätt grädde/mjölk om man vill. Kanske med tomat- eller köttfärssås, med korv eller kyckling (?), med potatis eller vilken grönsaksblandning som helst. Har ett recept på pasta med gröna linser som barnen fullständigt älskar. Snabbt och enkelt enligt "man tager vad man haver".

 
At 9:12 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Tack raringar för era tips! Testade faktiskt Sandras pitabrödsvariant igår, det kanske inte blev någon jättesuccé (men sambon blev nöjd för han älskar plockmat!) men hon åt i alla fall. Idag kanske det blir Saras kycklingrecept...

 

Skicka en kommentar

<< Home