fredag, januari 26, 2007

Kroppsspråk

Har en hel massa funderingar kring artisten och hennes framträdande i det där jättelika TV-evenemanget i februari.
Ena sekunden vill jag att hon ska tona ner sitt yviga kroppsspråk och försöka göra ett ganska sansat uppträdande, som inte skrämmer slag på TV-tittaren. I nästa sekund tänker jag att det ju faktiskt är sån hon är, och att sätta sådana tankar i huvudet på henne, skulle göra att det bara blir konstlat och tillgjort. "Javisst ja, jag fick ju inte himla med ögonen och sätta händerna i ansiktet! Fan, nu gjorde jag det ändå!". Och så blir det bara pannkaka av allt istället.
Nej, det är nog bäst att låta henne köra sitt race, au naturelle. Ingen styling eller konstgjord glättighet, här inte. Det blir säkert skitbra!

13 Comments:

At 4:55 em, Blogger Humlan said...

Jamen, det var ungefär vad jag tänkte förra fredagen! Jag har nog bara minne av hennes kroppsspråk från tidigare, tror att hon höll på med musik som inte var riktigt i min smak, men hon var en personlighet redan då, så jag kom ihåg HENNE. I fredags hörde jag henne sjunga, insåg att jag gillade hennes röst.
Jag tror att du har rätt i att förmaningar bara skulle störa, låt henne vara sig själv! (Det brukar ju bli bäst då...)

 
At 10:23 em, Blogger Åsa Mitt i Världen said...

Jag tycker inte att svaret är självklart. Jag är en sådan person som pratar mycket med händerna och det finns tillfällen då åhörare har tyckt att de bara ser händerna och glömmer bort att lyssna. Då går det ju lite för långt om ens budskap försvinner i viftandet.

Sen tycker just jag att det är helt OK med Cs kroppsspråk, att det ingår i hennes personlighet och så. Men. Om vi pratar jättelikt TV-evenemang så ska inte bara udda typer som jag tycka att det är OK.

Jag tror att det man kan göra är att C kollar på en inspelning av sig själv för att bedöma om hennes uttryck av budskapet blir så som hon själv vill. Det kan ju finnas gester som ser bättre ut i huvudet än när de kommer ut s.a.s. Tricket är kanske inte att tona ner kroppsspråket utan att öva på att få det mer precist? Att förstärka budskapet istället för att förvirra budskapet.

 
At 11:24 em, Blogger superkryp said...

Mycket svårt. Jag tycker att hon är extremt kool men kan ändå bli liiite nervös av det yviga. Men utan det blir det ju inte hon... kanske.

Jag ska rösta på henne oavsett. :)

 
At 1:32 em, Blogger Mamselamsen said...

Vill hon komma någonstans i tävlingen, borde hon nog lägga lite band på sig.

Annars tycker jag hon ska vara som hon är.

 
At 5:30 em, Blogger Åsa Mitt i Världen said...

Mamselamsen har en bra synpunkt. Det är ju frågan om vilken av grejorna som C bedömer som viktigast. Tävlingen eller integriteten i det personliga uttrycket - hur långt vill hon kompromissa? OM man kompromissar måste man vara säker på varför man gör det, annars tror jag att man känner sig obekväm.

Jag hoppas ju på att hon inte kompromissar, men det är min personliga åsikt - inte ett allmängiltigt karriärtips, typ.

 
At 10:11 em, Blogger gagga said...

Attans synd att det inte blir nåt i Karlstad i år. Har ju varit där två år i rad. Skulle ha velat höra henne där live o träffa dig bak kulisserna.

 
At 8:49 fm, Anonymous Bonita said...

Men varför borde hon inte kunna vinna på vem hon är...jaja Jag vet, den stora massan människor gillar inte människor som sticker ut för mycket. Men jag är ändå inne på linjen att hon ska vara den hon är. Rakt av. Ingen nedtoning. Inget sådant evenemang kan vara så viktigt.

 
At 12:28 em, Anonymous Lillmyra said...

Mi personliga åsikt är att hon(du) har tajmat det här bra. Först vinner hon årets upplaga av det där programmet, sen gör hon väldigt bra ifrån sig i programmet efteråt i grannkanalen, plus att hon var med i ett sevärt program året innan och visade upp att hon är duktig på det hon gör.

Gemene man tittar på de programmen, och kommer känna igen henne då det är dags att ställa sig på scenen i den del hon är tilldelad, ett stort plus.

Jag tycker hon gjorde sina sånginsatser utmärkt i det programmmet kl 21 igår, hon använde sin kropp för att förstärka och göra det intressant. Hon får tveklöst min(och sonens) röst!!

 
At 12:31 em, Anonymous Lillmyra said...

veckan innan ska det ju vara... så går det när man slinter*haha*

 
At 4:59 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Alla: Läser era kloka kommentarer och tankar kring ämnet. Har insett att mycket av detta kommer att lösa sig automatiskt, eftersom hon tack vare sin sin graviditet kommer att vara rätt begränsad i sina rörelser när evenemanget går av stapeln. Det blir inget ålande på golvet eller nedgående i spagat, hur mycket hon än vill...

 
At 6:23 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Och du Gagga, det är ju inte speciellt långt till Gävle... :-)

 
At 11:04 fm, Blogger Bloggblad said...

Jag tycker att det är rätt mycket för mycket - men eftersom hon är med i vartenda program, upp till 3 samma kväll i olika kanaler, så måste det finnas folk som bara älskar det yviga. Hade hon fått vara med om hon varit slätstruken och vanlig?

Jag blev otroligt överraskad när jag hörde henne sjunga. Vilket tryck! Och vilken klang!

 
At 11:24 fm, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Bloggblad: Ja, det blev ju nästan lite överexponering i lördags med tre TV-framträdanden. Hon ligger lite lugnt framöver för att ladda TV-batterierna... :-)
Ja, tryck i pipan har hon onekligen!

 

Skicka en kommentar

<< Home