torsdag, maj 11, 2006

Mediafrosseri

Har medvetet valt att inte läsa någonting som skrivs om det fruktansvärda som Bobby blivit utsatt för. Det betyder inte att jag inte bryr mig - jag klarar helt enkelt inte av kvällstidningarnas frosserier i vidriga, lösryckta citat från rättegången. Jag blir så fruktansvärt ledsen och mår så dåligt över vad vuxna människor är i stånd att göra mot barn. Det finns så mycket i världen som får får mig att tappa tron på människan och vår roll och vårt agerande som ansvarstagare, vårdare och trygghetsskapare.

Var snälla mot varandra!

7 Comments:

At 9:52 fm, Blogger Farsan_Baloo said...

Det föräldrarna gjort mot påjken är vidrigt. Om de nu gjort det, vilket är troligt. Man ska dock passa sig att döma på förhand. Något som kvällstidningar bör tänka på över lag.

Det Aftonbladet och Sexpressen gör nu är nästan minst lika äckligt. Att tjäna pengar på att gotta sig i den här familjens katastrof borde vara straffbart. Det är en sak att leverera nyheter, en annan att vrida ut och in på den här historien. Även den här familjen har väl släktingar. Släktingar som inte gjort något ont och som kanske inte vill bli påmind vaje gång de råkar glutta åt en löpsedel.

 
At 10:31 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Baloo: Det dom, Aftonbladet och Expressen, gör nu är exakt och precis det dom alltid gör när det inträffar katastrofer, olyckor och andra tragiska händelser: Man nyhetsrapporterar, på ett hyfsat sakligt sätt. Dagarna, och i vissa fall veckorna, efter är det ett jävla grottande och ältande och intervjuande av "nära vänner", "ögonvittnen", allt för att ge oss det man tror att vi vill ha. Jag vill inte veta! Bespara mig från intima, läskia och avslöjande detaljer! Jag uppmanar till bojkott av kvällstidningarna! Titta på Rapport om du vill ha omvärldsbevakning.

 
At 10:50 fm, Blogger Lyckliga Grodan said...

jag orkar inte heller med detaljerna.. bara att nån gör så med ett barn säger mej att de inte är normalt funtade.. eller rädda för sitt eget liv

 
At 3:28 em, Blogger maruschka said...

Jag känner precis likadant, vidrigt och hemskt! Kan inte ens tänka mig in i hur man kan vara så vidrig?...jag blir både ledsen och rädd...

 
At 5:41 em, Blogger Bloggblad said...

Jag tycker också det räcker med att veta ATT det hänt. Att det kan hända. Jag har inget behov alls av att förstå varför eller veta detaljer. Så jag varken köper eller läser det jag mår dåligt av.

 
At 6:52 em, Blogger Cornelia said...

Slutade helt köpa kvällstidningar för många år sedan av just det skälet att de frossar i våldsbrott mot barn. Då var det den lilla Helen de skrev om. Varje gång ett nytt våldsbrott var aktuellt spekulerades det i om det kunde vara samma gärningsman och så hade man hennes foto på löpet igen. Tänk så plågsamt för de stackars föräldrarna.

 
At 6:07 fm, Blogger Jenny said...

I bland undrar jag vad man får för världsyn om man bara har kvällstidningarna som nyhetskälla? Vi har även en hel del nyhetskanaler som ligger på samma låga nivå om inte lägre.
Det är det ena läskig brottet efter det andra och allt skall frossas i detalj. Om man bara läser sånt här måste man ju till slut bli rädd för att gå ut om kvällarna. Nej bojkotta all form av sensations media!

 

Skicka en kommentar

<< Home