onsdag, maj 10, 2006

Saker som irriterar

Det finns så mycket saker, som man kan irritera sig på när man inte har andra, större världsligheter att bry sig om. Små bagateller, som gör en sådär lagom smågalen och irriterad. Här följer ett urval över det som kan göra mig på dåligt humör:

* I rulltrappan: Folk som kliver av rullbandet och sedan bara tvärstannar. "Vart var det vi skulle gå nu...?" Kom inte och klaga sen, när du får mig som ryggsäck sekunden senare. Vik hädan!

* På cykelbanan: Cyklister som ligger bakom och trycker och stressar upp en, bara för att vänta till det mest idiotiska stället på cykelbanan för en omkörning. Gärna där det är trångt eller där man riskerar att vingla ut i fullt trafikerad gata om man kör fler än en i bredd.

* I mobiltelefonen: Folk som aldrig svarar i sin mobiltelefon, utan först måste gå igenom den där telefonboken dom har inprogrammerad i hjärnan. "Vem kan det vara?, undrar vad dom vill?". Lägg därtill en extremt irriterande och hög telefonsignal så är irritationsmomentet fulltecknat. Svara bara, eller slå av telefonjä***ln!

* På gångbanan: Folk som vinglar fram och tillbaka i gångbanan, utan att ha förtärt alkoholhaltiga drycker. Som vacklar än åt höger, än åt vänster. Har jag bråttom, vill jag gå rakt fram. Fort!

Se där, en liten lista du behöver lära dig inför eventuellt stundande möte med en Biggis. Måste jag säga att jag flera gånger om dagen själv utför dessa små irritationsmoment?

11 Comments:

At 3:01 em, Blogger Bloggblad said...

Apropå rulltrappan... lite förbarmande med oss som kommer från vischan...snälla...

I övrigt håller jag med. Men maken svarar inte i sin mobil om han inte känner igen numret... helst ska han känna igen på det vanliga telefonen också - jag blir GALEN! Det är väl bara att svara så får man veta!

Problem med eget företag: det finns alltid några regler som inte stämmer. För mig är det olika skatt och regler om jag underhåller (konstnärligt) säljer mina tjänster (haha, inte SÅNA, utan konsultiga) eller säljer texter/böcker.

 
At 4:03 em, Blogger Humlan said...

Instämmer!
Nickar hon som har åkt t-bana, rulltrappa och gått på trotoar idag, fullpackad med otympliga saker, som stack ut och tog plats... ett tag pratade jag i telefonen också (utan handsfree)... undrar hur många som svor ;-)

 
At 6:07 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag har trumpetfanfarer som ringsignal... OK? :-)

 
At 9:45 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Bloggblad: Stan, landet... Folk som stannar när rulltrappan tar slut - ingen pardon, whatsoever! Men ok, du kan få ansöka om dispens...
Antar att det finns en mängd olika lagar och förordningar man måste kolla upp - jag hiiiiiiiiiinner inte! Buhu!

Humlan: Du får böta!

Mamselamsen: Eeeeehh, nej! Ta bort!

 
At 7:52 fm, Blogger Runt 40 said...

Vad sägs om dem som gnäller högljutt att bussen inte kommer och sen NÄR den väl kommit omständigt börjar rota i handväskans djup efter busskortet "VAR kan det vara?".
Jag tvärdör.

 
At 7:59 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag skulle vilja ha en gammeldags ringsignal... men hur tusan får man in det i telefonen?

 
At 9:28 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Runt 40: Åh, den glömde jag! Håller med till fullo!

Mamselamsen: Åh nej. En sån har ALLA nu. Du borde ha nå't alldeles speciellt. Be Millan komponera ihop en egen ringsignal!

 
At 5:43 em, Blogger Bloggblad said...

Jag har en vanlig ringsignal. För jag har inte ens hittat att det finns några fler i min urmodiga sätt-på-potatisen/jag-har-fått-punka-telefon.
Fast det finns klocka i den! :)

 
At 8:04 em, Anonymous Anonym said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
At 8:06 em, Anonymous Anonym said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

 
At 8:29 em, Anonymous Anonym said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

 

Skicka en kommentar

<< Home