fredag, maj 05, 2006

Ack den ungdomen

Ingången till min arbetsplats ligger vägg i vägg med en dansstudio/träningslokal. När jag kom tillbaka från min lunch kunde jag redan på långt håll höra en kör av tjejröster stå och sjunga Carolas "Evighet", högt, högt. Utanför porten stod ungefär 15 tjejer i träningskläder och sjöng för full hals, ackompanjerade av en bilradio på högtalarspräckande hög volym, samtidigt som dom bara studsade av livsglädje och sprittande vår-hormoner. Flera nyfikna hade samlats längre bort på gården och undrade vad det var på gång. "Är det en konsert, eller?".
När jag passerade gruppen med lyckliga, sjungande tjejer fick jag helt plötsligt en klump i halsen och tårarna steg i ögonen, och nu sitter jag här och försöker analysera varför. Och jag erkänner: jag är en sentimental sucker, som blir glad och rörd til tårar av att se lyckliga, unga människor som visar sin livsglädje. Med risk för att låta som den medelålders tant jag är - får det mig att minnas, när jag själv stod och hoppade och dansade på den smutsiga asfalten och jag är nog en smula avundsjuk, samtidigt. Önskar att allt vore så där lätt, luftigt och soligt som det var då. När man inte behövde tänka på räkningar som hopar sig, hur man ska få tiden att räcka till, bilen som borde lämnas på service.

Eller också åt jag bara en dålig hamburgare...

9 Comments:

At 5:27 em, Blogger Lyckliga Grodan said...

puss på dig biggis.. det är det första såklart..
visst är det befriande med glädje..och sorglöshet..

 
At 7:28 em, Blogger Sol och skugga said...

Kan känna igen mig i din reaktion och tankar. Visst var det igår vi själva var unga och frimodiga? Jag tycker det är skönt att vara lite sentimental emellanåt.... : )

Din hamburgerteori kan man förstås inte vara riktigt säker på, man vet ju aldrig?
/Bisse

 
At 7:53 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

"Can-vråla"... KUNDE de inte valt nånting annat... som Jim Reeves.

 
At 9:29 em, Blogger Morelli said...

Klump i halsen? jag hade nog grinat...Livet går ju så FORT- o det var ju i GÅR man själv spritte av hormoner o sjöng m tjejkompisarna....

 
At 9:36 em, Blogger S. said...

Hihi. Det lät nästan som lite frireligiös masspsykos. ;)

 
At 8:57 fm, Anonymous Anonym said...

Men du! Idag är vädret underbart, det är lördag, jag har fått världens bästa nya jobb och Stockholm ligger där ute och bara väntar på mig. Jag ska ta en tur runt Årstaviken nu och tar med mig mp3-spelarn så jag också kan hålla privatkonsert. (Inte med Carola-covers dock.)

 
At 11:50 em, Blogger Bloggblad said...

Vänta bara - din "vuxen"-känsla försvinner om några år. Sen vrålar du av vårlust och livsglädje på gatorna igen...
(Jag märker att du inte stött på vår kyrkokör på vårresa...! Jägarns vilken fart det är då när vi sjunger oss hem till hotellet... )

 
At 8:21 em, Blogger Cornelia said...

Jag är nog lika lättrörd som du och jag tycker det är skönt att vara sån, jag vill känna SÅ mycket.

 
At 12:26 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Lyckliga Grodan: Så härligt att få en puss från en så Lycklig Groda! Man kan ju fälla en tår för mindre! :-)

Bisse: Jag är sentimental vareviga dag... Kan gråta till TV-reklam om det vill sig riktigt illa.

Mams: ...eller varför inte... Snoddas?

Morelli: OK, jag erkänner - jag stortjöt... :-) Näe, skoja' bara.
Men du har så rätt - det känns som om det var igår, men räknar man efter så har det gått både 20 och 30 år... Urk...

S: Det kanske var Livets Ord-kören eller nåt?

Musiklisa: Det är trevligt att ha dig här i Stockholm, men du får ju sätta igång och blogga igen! Vi vill ju höra om dina upplevelser i hufvudstaden... Årstaviken är super-najs!

Bloggblad: Jag vet inte om jag riktigt haft någon vuxenkänsla någonsin... Ge mig resrutten på vårresan - det låter som något värt att smygkika på... :-)

Cornelia: Jag tycker nog också att det är ganska skönt att vara lättrörd, även om det känns lite töntigt att behöva gå och svälja tårarna när man tittar på Coca Cola-reklamen på TV...

 

Skicka en kommentar

<< Home