tisdag, mars 21, 2006

Känsligt

Känslokaos.
I samma stund jag hör min pappas röst eller ser hans ansikte, flimrar mitt liv förbi.
Den jag var. Den jag blev.
Den han var. Och den han på så kort tid blivit.
Varje beröring, varje trevande försök till kroppslig kontakt känns krystad, oäkta och fel. Det fanns aldrig beröring då, men helt plötsligt måste den finnas. För hjälp och kroppsligt stöd, och jag kommer på mig själv att vara tafatt, nästan rädd och med lite, lite avsmak. Jag vill inte känna efter hur jag känner, vad jag känner. Jag blir en effektiv fixare, en tidsbokare, en kontaktperson. Irritationen tar så lätt överhand. Ibland skrattar vi tillsammans över hans dåliga minne och allt skröpligare kropp. Ett skratt som ibland fastnar i halsen, när han inser hur snabbt det går. Ett skratt som fastnar i min hals när jag inser att jag inte älskar honom, aldrig har älskat honom. Han har bara gjort mig illa, format mig till någon som hela tiden måste kämpa, kämpa. Mot känslan av att inte vara värd något, att inte ha en röst, att aldrig bli hörd, att aldrig våga göra sig hörd.

Kvar finns bara frågan: Om jag känner så här, vad känner han?

15 Comments:

At 9:38 fm, Blogger Ilva said...

Du behover bara vara medmansklig med honom punkt. Och sluta tanka pa vad han kan tankas kanna for det ar nog sa komplext i sig. Kan vara bra att ha haft nagot att kampa emot, ett negativt monster som min mamma sa.

 
At 9:58 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Ilva: Det är så jäkla svårt att koppla bort den där lilla tjejen man har inom sig. Jag gör vad jag kan! Puss på dig, vännen!

Carin: Välkommen i klubben, syster.

 
At 10:36 fm, Anonymous Anonym said...

Har du frågat honom vad han känner?
Har du berättat vad du känner?

 
At 11:46 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag tror han käner tacksamhet, med ett sting av dåligt samvete.

 
At 11:46 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Känner, ska det vara.

 
At 11:51 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Kapple och Mamselamsen: Ibland undrar jag om han är kapabel att känna någonting, överhuvudtaget. Ingen människa är ju i total avsaknad av känslor, och jag har ju faktiskt sett honom gråta, men dom bor långt, långt inne.

 
At 11:56 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

I så fall... skulle inte jag fundera på det.

Och DU! Man behöver faktiskt inte älska alla. Inte ens blodsband... man valde ju faktiskt inte sina föräldrar.

 
At 12:01 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Mams: I det här fallet är det ju inte ens blodsband mellan oss, så egentligen finns inte mycket att diskutera för min del. Jag ska finnas där, och lägga undan dåliga samveten och allt sånt. Finnas till och hjälpa när jag kan. För jag önskar ingen att stå SÅ ensam när livet börjar gå på sista versen...

 
At 6:29 em, Blogger Cornelia said...

Du gör redan mer än nog - inte behöver du ha dåligt samvete alls.

 
At 9:01 em, Blogger Batbut said...

Biggis, Du har gett mer än nog! Och orkar Du att ge än mer av praktiska saker - fine. Men ha INTE dåligt samvete av att Du inte älskar honom, för han har inte gjort sig förtjänt av Din kärlek. Och Du kan inte hellre "kompensationsälska" honom för att täcka upp för Din brors avsaknad av engagemang. Den där lilla flickan som kommer fram när Du träffar honom får Du ta och tala med. Släpp fram henne i Din ensamhet och se hur hon mår. Först då kan Du sedan släppa henne och gå vidare. (gud så klok jag låter....*asg*)

 
At 9:53 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Cornelia: Tack. Det har jag oftast inte. Bara ibland. När det känns extra jobbigt. Men när han ringde kl 05:00 imorse, hade jag inte ett DUGG dåligt samvete...

Batbut: Klok som en pudel, faktiskt. Som sagt, det är bara när det är lite extrajobbigt som det där dåliga samvetet kommer krypande. Det var länge sedan nu, men igår kom det med full kraft. Snart är det borta igen, och jag är stark och snygg igen!

 
At 9:54 em, Anonymous Anonym said...

Men när man läser din blogg så förstår man att du "ändå" lyckats i livet. Ett (vad det verkar i allafall) kreativt och intressant jobb, förmågan att uttrycka dig och sist men inte minst, en sötnos till körsbärsblomma och lille söte sambon!

 
At 10:20 em, Blogger Sol och skugga said...

Vad fint du skriver om det som känns svårt. Tänk vad mycket i livet som inte blivit som man tänkt sig (eller hade behövt).
/Bisse

 
At 10:27 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Cecilia: Tack, söta du. För att vara en människa som är väldigt "o-karriärig", så har det nog gått ganska bra för mig i arbetslivet, trots allt. Och jag är frisk, glad (oftast), ännu inte färdig för inspärrning (?) och har en liten, underbar familj. Det är det som känns mest härligt och den största lyckan. För DET trodde jag aldrig att jag skulle få, av olika anledningar.

 
At 10:28 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Bisse: Tack för dina snälla ord. Och visst är det mest skönt att det inte alltid blir som man tänkt sig?

 

Skicka en kommentar

<< Home