fredag, mars 17, 2006

Barns beteende

Så fick man då avsluta veckan på kontoret, trots allt. Liten Körsbärsblomma kör idag Botkyrka Stylee hos farmor.
Mor och dotter stod inte riktigt på den allra godaste fot med varandra imorse. Hon gillade inte att bli uppsliten ur sängen klockan 7, gillade inte att äta frukost med ont i halsen, gillade inte att ta på sig overallen, gillade inte att borsta tänderna, gillade inte att ha sviiiiiiiiid på överläppen av allt snorslickande...
En luttrad medlare hade behövts, men hade hade redan smitit iväg till jobbet. Svikare!

På vägen hem kom jag att tänka på att jag åkte Värdetransportrånens Väg. Kanske var det därför folk betedde sig som speedade biltjuvar i trafiken? Jag förvånas och förfasas över hur vissa kör. Kryssar fram och tillbaka i filerna, gärna utan någon som helst indikering med blinkers. Omkörningar i högerfilen, närgånget nosande i aschlet på bilen framför och ett irriterat gasande med högerfoten. Det är med livet som insats man ger sig ut i morgontrafiken.

Och för er som eventuellt undrar: Nej. Det funkade inte riktigt att sova utan den där nattblöjan. Jo, det funkade fram till klockan fem, när jag väcktes av ett gnälligt läte från hennes rum. När jag yrvaket snubblade in i rummet, stod hon upp i sängen med utsträckta armar och deklamerade ynkligt: "Mamma, jag vill ha nya trosor!"

Ni med erfarenhet av nattblöje-avvänjning - hur gör man? Jag fattar ju att man ska sätta henne på pottan och undvika alltför mycket vätska innan hon kryper isäng. Ska man bara hålla tummarna sen? Och förresten, på tal om tummar: Om någon har några bra tips och råd hur man får en liten, envis tumsugare att sluta, innan tänderna står i zenit - kom igen!

7 Comments:

At 3:28 em, Blogger Batbut said...

Och här kommer några luttrade råd från en två barns mamma:
1. tumsugning går snabbt över gm att smörja in tummen med Stop&Väx - det smakar shit!
2. När våra började utan nattblöja så var det íngen vätska direkt vid sänggåendet, nattkiss precis innan sömnen och sedan hade i ett plastlakan underst i sängen de första veckorna.
Vi var lyckligt lottade - 3 eller 4 olyckor totalt.

 
At 3:30 em, Blogger Ilva said...

Jag har alltid vantat tills blojan har varit torr en tid o sen plastfrotte eller helst vaxduk under lakanet. Har gatt bra. Maste du vanja av henne med blojan nu da?

 
At 3:55 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Vi körde med att ta upp dem innan vi gick och lade oss... de vaknade inte ens. Vi slutade med blöja både på dagen och natten samtidigt.

Vi hade sån tur att de var blöjfria när de var två... med några misslyckanden.

 
At 3:56 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Förresten gjorde Camilla likadant med de barnen hon hade hand om under sitt första år som nanny i USA.

 
At 10:14 em, Blogger Bloggblad said...

Har glömt det mesta. Dottern hade napp - den gjorde vi slut med när jag var dödstrött och valet stod mellan 1)Mamma hämtar nappen =ensamt sänggående 2)Vi struntar i napp =mamma ligger kvar.

Sonen diade om nätterna i st f nappe eller tumme...medan jag sov... hu. Han hittade själv.

Blöja? Det var lättare att vakna och känna sig blöt med de gammeldags äckliga blöjorna. De moderna kan man ju ha i tre veckor.

Lycka till! Och jag lovar: det blåser bara till så har hon flyttat hemifrån!

 
At 7:46 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Batbut: Tack för tipsen. Det där med stopp & väx låter hur äckligt som helst... Urk...

Ilva: Hon vill själv, så vi gör ett försök.

Mamselamsen: Väldrillade barn! Grattis!

Bloggis: Tack. Har försökt med napp sedan hon var jätteliten. Det har inte funkat. Tummen har hon sugit på sen hon var 2 månader och ÄNTLIGEN hittade den.
Håller med dig om dagens blöjor. dom går alldeles för mycket på "torrhetskänslan" och att det inte ska vara obehagligt med kiss i den.

 
At 7:55 fm, Blogger Runt 40 said...

ilva - VAXDUK???

 

Skicka en kommentar

<< Home