måndag, november 21, 2005

Hjälp, tips och råd mottages med tacksamhet

På söndag är det treårskalas. Lilla snurpan blir stor.
Har just räknat efter och vi blir drygt 30 vuxna och 10 barn. Scheisse! Har fått stora hjärnsläppet och vet inte vad vi ska bjuda på. Folket kommer kl 14, så något stabbigt blir det inte. Har just insett att grönsaker och dip går fet-bort. Det är ju vinterkräksjuketider och bara tanken på att någon med den vidriga smittan i kroppen ska dela dipskål med mig... Hua! Eller också gör jag en egen liten dipskål och gömmer undan till mig själv, så kan dom andra blanda baciller bäst dom vill. Men vad mer, förutom det obligatoriska kaffet och tårtan, kan man bjuda sina kalasgäster på? Det får inte kosta skjortan och passa en värdinna som har tummen mitt i handen och som behöver karta och kompass för att hitta i köket...

Tipsa mig, snälla!

7 Comments:

At 7:46 em, Blogger Cornelia said...

Pastasallad - det gör jag ofta när det kommer många - kan förberedas och blandas på olika sätt så att det passar måte kött och grönsaksätare. Tag t ex pastasnäckor, isbergssallad, gurka, tomat, oliver, avokado, färdiggrillad kyckling i bitar, knaperstekt bacon (avrunnen), parmesanost eller annan ost, peperoni eller annan god korv i små bitar, färska champinjoner, osv. Dressing eller bara olivolja, hembakt bröd eller baguette. Det brukar alltid gå hem. Annars kan man göra en massa minipizzor med olika pålägg, fast det tar lite längre tid.

Så lilla körsbärsblomman fyller tre! Grattis!

 
At 8:43 em, Blogger Batbut said...

Eller så gör man det superenkelt! Skär upp lite salami, lite bröd, lite ost och voila! Lite att bjuda på. Eftersom det är kl 14 så förväntar sig inte folk lunch.

 
At 8:59 em, Blogger Tommy said...

Cheeseburgare från McD. Easy as a pancake! :)

 
At 9:55 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Cornelia: Tack för grattiset, det ska jag framföra. Pastasallad är bra. Det hade vi på dopet, och efter det lovade jag att aldrig servera pastasallad igen. Men det är ju å andra sidan tre år sedan...

Batbut: Bröd, ost och salami, lite vindruvor och annan färsk frukt kanske också funkar... Också ett bra tips. Thank you, frände!

Tommy: Åh, tack Tommy! Undrar om dom har hemkörning på McDonalds? "Hej, jag vill beställa 45 Happy Meal"!

 
At 11:31 em, Blogger Humlan said...

Batbut har kommit med mitt förslag.
Det brukar vara uppskattat att man har något "salt", men det brukar räcka med mackor. Färdiggjorda eller som var och en får göra själv spelar ingen roll, gör det du tycker är enklast.

 
At 2:42 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Humlis: Mmmm. Det får bli som det blir, helt enkelt. Jag kanske slår till med varmkorv till alla. Vem vet?

 
At 10:21 em, Blogger Villervalla said...

Nåt gott för både små och stora - och skitlätt, det finns inte utrymme att dabba sig:

Kycklingspett: Lägg pinnarna i blöt i en halvtimme. Trä på 6-7 små kycklingbitar (dela halvfrusna kycklingfiléer i bitar). Salta, peppra, droppa på lite olja och in i ugnen i 10-15 minuter på max 200 grader. Klart.

Ris: Koka i långpanna i ugnen, klart till alla på en gång.

Sås: Sanslöst god, jag svär! Barnen gillar jättemycket! Till 4 portioner, fräs 1 skivad banan, ett tärnat äpple, en finhackad schalottenlök, 1 finhackad vitlöksklyfta och lite ketchup i smör, tillsammans med så mycket curry du och barnen gillar (en tesked klagar inte barnen på, om du inte shoppat curryn på plats i Bombay). Späd med 1 dl vatten och en burk creme fraiche. Mini fraiche funkar utmärkt! Lägg i en hönsbuljongtärning. Vill du ha lite sting som inte dödar, ta ett kryddmått sambal badjak eller litegrann torkad chili. Låt det koka ihop några minuter.Löjligt god sås!

Till detta kanske en enkel grönsallad? Du lagar det på under timmen, och ibland känns det ju rätt schysst att bjuda på hemlagat!

 

Skicka en kommentar

<< Home