onsdag, juli 20, 2005

Ja, jag har semester

Bloggandet har verkligen kommit på skam. Det märks, och känns, att det är semester.
Nyss hemkomna från en skön ålandsresa. Vi åkte med Viking Isabella på ditvägen, och Amorella på vägen hem. Båda båtarna såg exakt likadana ut, både utanpå och inuti. Vi har jagat omkring efter minstingen i sällskapet, Elliot, under hela resan. Han är verkligen en upptäckare av stora mått. Han är drygt ettåetthalvt år och ständigt på språng. Ibland var det faktiskt lite synd om mamma Sirppa-Liisa, som knappt fick en lugn stund. Sitter han i vagnen i fem sekunder, börjas det med entonig röst: "Fääärdiii", "fäääärdiiii" och för att få tyst på den malande lilla rösten måste han tas ur vagnen. Och så är det full fart igen... Den enda gången han var någorlunda stilla, åtminstone inom samma tvåmetersradie, var när han stod på dansgolvet på hemvägen. Han är oerhört fascinerad av liveband (hans far är musiker) och stod och diggade som en tok, spelade luftgitarr och dansade för sig själv i en halvtimme. T o m musikerna som spelade, smälte...
Jag är bara glad och tacksam att vår lillsmula aldrig någonsin har varit så aktiv. Hon är snarare tvärtom; kan sitta och pula med samma prylar (pussel, halsbandstillverkning, målning, läsning) länge, länge.

Nåväl. Trevligt var det i alla fall. Trots att vi inte suttit still många minuter.

Handlade lite på hemvägen. Två flaskor vin till mamma, pingvinsaltlakrits till mig, tjärtabletter till sambon, målarbok till dottern, lite mer choklad och annat godis till oss, lite öl och så fick jag äntligen köpa parfymen som jag läääängtat efter så länge: J-Lo's "Miami Glow". Den doftar oerhört, sanslöst gott! Så blev det en Clinique-mascara av bara farten, också. Kul att shoppa, men nu är jag snart luspank.

Ja, och så har jag varit rökfri i fyra dagar nu...

9 Comments:

At 9:04 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Fyra dar!!! Ohh... vad du är duktig!

 
At 10:42 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Tack, Mamselams. Det går över förväntan, men jag är nästan ständigt röksugen...

 
At 10:50 em, Anonymous Anonym said...

hmm, slut röka...det lär vara bra mycket svårare än att börja...och jag försökte börja röka i en månad men agv upp...det var inte min grej... Hoppas du lyckas med att sluta!!

 
At 10:57 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Günther: Så underbart med någon som försökt börja, men inte lyckats! :-) Åh, jag har lyckats sluta förut. Och börjat, och slutat, och börjat...

 
At 10:58 em, Blogger Bloggblad said...

Heja heja! Du är så duktig! Men du - att virka kan väl bli en bra ersättning för att pillra med ciggisar?

Jag får ont i min musarm av virkningen känner jag - den tredje mössan var med möda och stort besvär. Datamusen har jag kopplat om till vänsterhänt, tänkte att om jag kan stoppa en gaffel i munnen ch spela piano med den (fast inte samtidigt!), nog fasen kan den klicka. Och det funkar!

Så mösstips: Be nån liten tant i bekantskaps- eller släktkretsen!

 
At 11:02 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Bloggblad: Du verkar fena på det mesta! Visste väl att du var en sån där multipelbegåvning även med musen... :-)

Mus- och mösstips?! *hihi*

Men jag är ju en liten tant själv (med betoning på liten = 156 cm ö h) - bäst att börja lära sig virka snabbare än snabbt!

 
At 11:56 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Läser jag lite obceniteter här? *fnissar*

 
At 2:32 em, Anonymous Anonym said...

Jag var på kryssning till Åbo i tisdags, också med Viking Isabella, och hjälp vad svårt det var att välja parfym!! Jag gillar också "Miami Glow", men det blev Lacoste istället.

 
At 4:34 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Elin: Då var vi nog på samma båt - vi klev dock av i Mariehamn...
Lacoste doftar säkert också gott, men den klår nog inte MG.

 

Skicka en kommentar

<< Home