tisdag, juni 17, 2008

På språng, på språng

Tidigt, tidigt när huset och resten av världen sov, klockan 04:20 i tisdags morse, ringde min väckarklocka. Det var bara att masa sig upp och in i duschen för att försöka piggna till och fånga dagen.

Strax efter halv sex satt jag i bilen på väg mot Järna, för att hämta upp min artist. Tillsammans begav vi oss mot P4 Sörmland, för att göra radio - live and direct.

Halvvägs fick jag en bild på SMS som visade att det fanns fler som var trötta. Lilla Körsbärsblomman, på väg till dagis för första gången på en vecka, somnade vid frukostbordet...

Vid det här laget var undertecknad dock ganska pigg och vaken, och det behövs onekligen när man skall vistas tillsammans med denne man. Han är inte bara en gentleman med många bollar (i luften menar jag då); det trillar ut ord i parti och minut ur hans nästan ständigt öppna mun, han gestikulerar och spelar upp låtar, berättar anekdoter och avslöjar små pikanta hemligheter om sina kolleger i musikbranschen (som naturligtvis stannar mellan honom och mig!). Det gäller att hänga med, annars kan man missa något viktigt.

Radiobesöket gick strålande. Efter sändningen kom Lotten ångande och pustade glatt: "Guuuud, vad han pratar!". Dessutom fick han henne av någon outgrundlig anledning att göra armhävningar strax innan intervjun. Den kan man förresten lyssna på här:
http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=1210705&BroadcastDate=&IsBlock=0

Efter det trevliga besöket i Eskilstuna, la vi motorvägen för våra fötter igen och åkte tillbaka till Stockholm för ett möte. Ett rätt uppsluppet och lite halvflamsigt möte, som även det kryddades med små historier och minnen från förr. Tur att man inte har bråttom...

På kvällen tog jag med mig Lilla Körsbäret upp till den stora kommersiella radiostationen på Kungsholmen som hade sommarfest. 3r!c G4dd var också där och körde fyra låtar akustiskt. Min artist och hans band, med ständigt lika välklädde sidekicken P4pa De3, avslutade kvällen (för vår del i alla fall).
LK uppskattade inte den något höga volymen men gillade laxen, chipsen och dom snygga äggsnurrfåtöljerna. Klockan nio tackade vi för oss och åkte hem till Liten Söt Sambo. Blommorna som P4pa De3 fick när han gick av scen, gav han till Lilla Körsbärsblomman.

Etiketter: ,

2 Comments:

At 12:14 em, Blogger Lotten Bergman said...

Nejnej, armhävningarna gjorde jag helt frivilligt -- musklerna är ju det enda som finns kvar när jag väl slutar på radion. Däremot fick din artist mig att fnissa våldsamt efter endast en liten armhävningsstund, varefter han själv kastade sig ner på golvet och spände musklerna.

På det hela taget en perfekt artist!

 
At 1:58 em, Anonymous Anonym said...

Lotten: Han är sååå himlarns bra, även om han har aningens lite för många järn i elden samtidigt... Men annars är det synd att klaga.
Det är klart att han kommer tillbaka. Och tar med sig någon klämvänlig...

 

Skicka en kommentar

<< Home