lördag, juli 07, 2007

Stanna världen, jag vill hoppa av!

Live Earth - rädda världen!
Hela grejen känns aningen motsägelsefull. Jag undrar om det är därför artister och miljökämpar som t ex U2-Bono inte är med. Det propageras för vad vi som små människor kan göra för att spara energi och rädda miljön och världen: köp lågenergilampor. Låt inte TV-apparater och andra pryttlar stå i stand-by-läge osv.

Visst.

Hur många av dom där spotarna på scen är lågenergi?
Vad kostar det inte miljön att ha turnébussar och långtradare med backline och annan utrustning på vägarna?
Och hur många artister är med för att dom i själ och hjärta brinner för miljöfrågor? Hur många medverkar för att dom ser det som en gigantisk möjlighet att exponera sin musik för nära två miljarder människor?
Hur ställer sig arrangörerna till att artisterna i showen som gör reklam för bilar och annat som ställer till det för miljön? Frida Öhrn från Oh Laura är inbjuden till den svenska studion; jag hoppas dom tar upp frågan med henne.
Man pratar TV-historia och tittarrekord. Hur mycket energi går det inte åt att ha flera, flera miljoner TV-apparater påslagna i 22 timmar? Dessutom sänds evenemanget på webben, så X antal miljoner datorer kommer också att vara påslagna.

Mja.
Jag är skeptisk.

Ska vi påverka måste vi förändra mer radikalt.
Sluta överkonsumera. Datorer, bilar, prylar.
Ett sådant beteende skulle påverka industri och infrastruktur.
Och i slutändan miljön. Oss. Vår framtid.

Etiketter:

2 Comments:

At 6:08 em, Blogger PGW said...

Men du, det var ju precis det jag undrade också. Klart märkligt det där. Undrar hur de försvarar sånt, de måste ju få sådana frågor? Eller är sådana där projekt heliga?

 
At 12:18 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Jag tror dom resonerar så, att om 2 miljarder människor lyssnar och tar till sig budskapet, så har dom snart tjänat in det de själva förbrukat. Men vad vet jag...?

 

Skicka en kommentar

<< Home