måndag, september 25, 2006

Fiskinvasion

Tillåt mig kaskadkräkas!
Det är som reklamen - "om du får oväntat besök" - men dom här jäklarna ska INTE få nå't kaffe!
Hela undervåningen kryllar av små vidriga, äckliga silverfiskar av varierande storlek. Jag trodde i min enfald att dom höll till i fuktiga utrymmen som badrum och tvättstugor, men där har jag tydligen helt fel. För vår undervåning är allt annat än fuktig. Snarare tvärt om. Det är ganska kallt och torrt. Och dom är överallt! I Körsbärsblommans rum, i vårt sovrum, bland leksaker och under mattor. Det är så äckligtäckligtäckligt!!
Jag far fram som en furie med dammsugaren och har kastat ut trasmattor och i princip slickat golvet rent. Men rätt var det är, smiter en äcklig liten krälande sak undan precis framför ögonen på mig. Imorgon stundar total genomgång av lillskruttans rum. Här ska kastas leksaker och varenda låda och gömma ska desinficeras. Om jag så ska kasta upp lunchen...

6 Comments:

At 10:12 em, Blogger Humlan said...

Bläää!!!!
Tycker synd om dig och jag förstår din städmani!

 
At 11:18 em, Blogger Cornelia said...

Vi har stora (5 cm i diameter inkl ben) spindlar i källaren. En hade tydligen följt med tvätten upp och klev omkring i sängen härom kvällen. Hu.. jag har verkligen spindelfobi!

 
At 7:46 fm, Blogger PGW said...

Silverfiskar går inte att städa bort tyvärr, har de flyttat in så har de. Det funkar att rita med myrpenna på golvet, men det är giftigt som attan så det är inte så kul att ha med en liten kotte i familjen.

Stamrenovera brukar hjälpa i nåt halvår eller så.

 
At 8:26 em, Anonymous Anonym said...

Jag tror Anticimex kan göra en insats. "Morskan"

 
At 5:48 em, Anonymous Anonym said...

Anticimex - nu!

 
At 10:39 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Alla: Anticimex är underrättade. Om ett par dagar kommer tre av deras specialagenter hit, som ser till att de vidriga krypen utrotas. Barn och husdjur bör undvika kontakt med utrotarna.
Det är alltså någon form av dosa man får gratis, som man ska lägga små korn i, som effektivt mördar silverfisk. Fram till dess blundar familjen hårt.

 

Skicka en kommentar

<< Home