torsdag, augusti 03, 2006

Tullar

Lyssnade på "Programmet som fortfarande inte får heta Bögradion" med Özz och Bobbo tidigare idag. Det gör jag inte ofta, eftersom den där Bobbo verkar vara en osedvanligt vidrig typ. Visst, jag förstår att dom är type-castade och att det mesta förhoppningsvis/säkert är draget till sin spets men ändå - han är hemsk! Nåväl, lyssnade gjorde jag likväl, under min biltur ut till Värmdö. Özz tog upp det här med biltullarna: när försöket avslutades var bilköerna helt plötsligt långa igen. Men, han poängterade också att det helt plötsligt, just den här veckan, påbörjats en hel massa vägarbeten överallt. Jag gillar konspirationsteorier (tror t ex aldrig att människan varit på månen; det är en stooor, amerikansk fejk) och det här är något som jag faktiskt tror han har helt rätt i. Folk ska tutas i att det var bra med biltullar. "Vi drar igång vägarbeten precis när försöket är avslutat - då kommer köerna. Dessutom väntar vi till efter industrisemestern, när biltrafiken kommer igång på allvar - då kommer köerna, garanterat. Då kommer folk att tycka att det här med biltullar, det var ju mycket bättre!".
Jag vill inte ha biltullar. Varför ska helt plötsligt innerstadsmänniskor få bättre luft, och vi utanför - och vår natur och vårt vatten - få all skit? Är vi som bor i förorten mindre värda? Bygg istället ut kollektivtrafiken, sänk priserna eller ge oss gratis kollektivt resande, gör människan mindre benägen att använda sin bil! Avgaser är avgaser och förstör för djur, natur och människan - oavsett var de sprids!

6 Comments:

At 10:59 em, Blogger Batbut said...

Men tänk på mig då, stackars innerstadsbo. Vi ska få renare luft INNE i stan, och jag får betala när jag åker UR stan. Hur ologiskt är inte det, när man vill tömma stan på bilar. Jag borde få betalt som lämnar stan

 
At 12:08 fm, Anonymous Anonym said...

Batbut: Vi får ta upp det här med någon! Här krävs grundlagsändringar!

Fru Forsberg: Åh du, det räcker väl med ETT rikspucko i politiken (läs dagens tidningar).

 
At 9:11 fm, Blogger superkryp said...

Jag håller med om Bobo. Man måste vara på absolut rätt humör för att orka med honom.

Biltullarna är en för svår grej att prata om på några rader. Jag är ingen expert, bara en gnällspik. :)

 
At 10:47 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Superkryp: Rätt humör? Jag får svallningar av honom... :-) Och ja, jag är också en gnällspik!

 
At 2:42 em, Anonymous Anonym said...

Biggis: Angående Bobbo håller jag helt och hållet med! Jag vägrar själv lyssna på den dryge fan. Samtidigt är Özz lika mycket skitnödigt löpsedels-provokativ. Enormt jobbig och gapig radio. När de kommer i etern slår jag över till reklamradion - och DÅ är det RIKTIGT illa.

 
At 7:24 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Tommy: Jag håller med dig. När man byter till reklamradio, då ÄR det illa!

 

Skicka en kommentar

<< Home