söndag, april 09, 2006

Sista söndagssucken

Mammahelg. På alla sätt och vis. Har träffat min gulle-mamma och själv varit allestädes närvarande mamma exakt hela helgen. Inte vikit för en sekund från lillraringens sida. Vi har varit de allra bästa vänner nästan hela tiden, vilket känns skönt. Banden stärks. Lite tråkigt är det att hon aldrig vill prata i telefon; hennes söte pappa får aldrig byta några ord med henne när han befinner sig i luren.

Kan någon väderlekskunnig människa tala om när det börjar regna symaskiner? Jag är i skriande behov av en (samt en något förbättrad syförmåga). Det stundar vårfest på förskolan den 23 maj, temat är "Svenska Djur" och Lilla Gullrumpan har valt att gestalta en nyckelpiga. Hade jag varit lite händig (och ägare av en symaskin), hade jag ju snabbt införskaffat en rund kudde och klätt den med rött tyg, prytt den med svarta prickar och någon fiffig fästanordning. Nu är jag inte begåvad med dylikt och har ungefär alla fingrar placerade mitt i handen, så om någon har något tips, så tar jag mer än gärna emot det.

9 Comments:

At 11:04 em, Blogger Sol och skugga said...

Jag vill bara önska dig lycka till med projektet! Jag är liksom du en ohändig mamma som på något sätt får "trolla med knäna" vid dylika behov. Du får säkert rara tips från någon fiffig person. Låter annars gulligt med nyckelpiga. Förresten har jag en symaskin du kan få låna men vi bor förstås lite långt ifrån varandra. Synd!
/Bisse

 
At 7:42 fm, Blogger Runt 40 said...

Asch att det var SVENSKA djur, jag har ett par finfina zebrabrallor i rätt storlek som hon kunnat låna.

Men förresten - finns inte zebror på Kolmården??

 
At 10:33 fm, Blogger Humlan said...

Gammal symaskin som trasslar undertråden så att allt slutar i en härva... inte det? Nähä, det är den enda symaskinen jag har! :-)

Vänta du, snart hänger lilla blomman i telefonen med kompisarna, och det är bara att betala räkningar och ha egen telefon om du också vill bli nådd! (Om utvecklingen nu inte har fixat något annat, typ videokonferenser... då sitter dom väl i sån.)

 
At 11:09 fm, Blogger Bloggblad said...

Och jag tackade Gud häromdagen för att jag slipper sy kanindräkter och kungamantlar numera... Visst har jag alltid kunnat sy - men jag avskydde att sy sånt som kom på en lapp från dagis.

 
At 4:06 em, Anonymous Anonym said...

Men det finns ju klister för tyg... och med klister kan man trolla!!!!! TA en svart tröja, klistra på nåt rött på ryggen och sen svarta prickar... *s*

Urdåligt tips - men värt att testa lite...

 
At 8:08 em, Blogger Batbut said...

Men gumman då, ni får komma på studiebesök till Trollskogen så syr jag under tiden. En fika kanske? Annars gör Du som så:
Röd collegetröja
Svart filttyg
Textillim
Röda eller svarta tights

Klipp runda svarta prickar och klistra på tröjan (som Ellen sa).

Du behöver inte ens kunna sy....

Vingar: Köp färdiga på Butricks (de har batmanvingar)

 
At 11:42 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Bisse: Tack för lyckönskningar. Skönt att höra att det finns fler som jag.

Runt 40: Men zebran är väl svensk? Jag har sett flera på Kolmården...

Humlan: Any symaskin would do... Nästan.

Bloggblad: Förstår dig.

Ellen: Inte ett dugg dåligt tips. Tack!

Batbut: Studiebesök gör jag gärna någon dag, men då ska du för böveln inte behöva sy under tiden! Du, det där fiffiga tipset tänker jag helt fräckt köpa rakt av. Du är en finurlig liten en du! Quanto kosta? :-)

 
At 8:24 fm, Blogger Jenny said...

Har du prövat silvertejp? Funkar i alla lägen...

Min loppa vägrar också att prata i telefon till mormors stora besvikelse. Men vad gör man? Väntar tills dom fyller femton?

 
At 9:12 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Jenny: Silvertejp var länge under övervägande: vira in hela ungen och låt henne föreställa en förpuppad larv (passande, eftersom hennes förskoleavdelning heter just Larven).
Oh well, telefonproblemet löser sig nog med tiden, precis som Humlan här ovanför så vist konstaterar. Fast lite tråkigt är det för den som gärna vill prata...

 

Skicka en kommentar

<< Home