måndag, februari 13, 2006

Filmsnack

Tillbaka i sadeln igen. Har suttit här på jobbet se'n klockan 7 imorse och behöver rensa ur skallen med lite ytligt pladder.

Har kopplat av med två filmer i helgen och faktiskt lyckats hålla mig vaken genom båda.
Den ena var "Gisslan" med Bruce Willis och den som känner mig, bör här redan förvånat ha höjt ett ögonbryn eller två. Sämste skådespelare alla kategorier, i mitt tycke, har nämligen länge varit nämnde Willis. Jag klarar inte av killar som får roller, där de krystar ur sig one-liners genom precis hela filmen, och dessutom ser så där lagom dryga och överlägsna ut medan de gör det. Men sen gjorde han "Sjätte sinnet", och jag var beredd att omvärdera honom en smula. Sedan dess har jag klämt en och annan Willis-rulle genom åren, och jag har blivit tvungen att hitta någon annan till hans "sämste"-plats. Har ännu inte hittat någon som fyller ut hans urvuxna kläder, även om både Antonio Banderas och Matt Damon är inne och sniffar på reviret. Nåväl, "Gisslan" var hyfsat sevärd, men roligast var nästan att jag satt och försökte klura ur var jag sett killen som spelade psykopat-mördar-gisslantagaren förut, tills jag kom på att han var en spitting image av Martin Carlsson, hårdrockskribent på Expressen.

Lördagsfilmen hette "Head In The Clouds" och utspelar sig i Paris under andra världskriget. Charlize Theron gör ytterligare en suverän rolltolkning, den här gången på temat "förutbestämda öden" och "var inte för snar att döma någon". Sevärd. Och Stuart Townsend är en pudding.

Sedär, en liten Mini-Filmkrönika... Eller som Orvar Säfström uttryckte sig, backstage på Roskildefestivalen 2000, medan vi diskuterade livets allvar kring en fickplunta: "Snicksnack Bamseplutt!".

5 Comments:

At 10:27 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Vad är det för fel på mig? Jag är inte ett dugg intresserad av filmer.

 
At 11:15 fm, Blogger maruschka said...

Steven Seagal till "sämste-platsen" kanske?...*ler*

 
At 11:42 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Mamselamsen: Åh, film som är sååå kul! Fast å andra sidan; när ens eget liv är lite som en film, kanske det räcker...? :-)

Maruschka: Du anar inte hur rätt du har. Har förträngt Steven. Och jag kommer på fler nu: Jean-Claude van Damme, Dolph Lundgren... alla bröderna Baldwin... You got me started!

 
At 2:25 em, Blogger Runt 40 said...

Hmm, jag kollar mest Alfons. Och Bond, James Bond.

 
At 11:05 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Sandra: Se den, den är bra! Hotel Rwanda har jag inte sett, småkikat lite på den på DVD-hyllan men den har inte "talat till mig".

Runt 40: Det där med Alfons känner jag igen. Fast i den här familjen är det Pippi, Höjdarna (2004 års julkalender) och Monsters Inc som gäller. Om och om och om och om igen! Och jag ser hellre det än Bond, faktiskt...

Carin: Mel har varit en favvo länge, men bottennappet med Signs (M Night Shamalamadingdong*jagvetintevad hanhetermendetvarhansomgjordeSjätteSinnet*) var ju inte direkt lysande. Fast det var ju inte direkt Mels fel. Men fel filmer har han onekligen valt på senare år. Och på tal om Bruce och M Night handendär så måste jag härmed säga att även om Bruce var hyfsad i den, så suger ju Unbreakable sååå hårt (nu låter jag som en riktig fjortis, hör jag). Jag minns att min sambo och jag satt och fnissade på biografen när vi såg den. Pinsamt dålig. Och precis som du säger, både i 12 Apornas... (my lovely Pitt!) och Pulp Fiction är han bra!

 

Skicka en kommentar

<< Home