torsdag, februari 23, 2006

Dialekt och adrenalin

Trevlig släppfest, med skön och rätt ovanlig musikalisk underhållning.
En artist och ett "riktigt" piano. Sköna harmonier och toner som inte följer något utstakat mönster, framfört med lite darr på rösten. I början pga nervositet - det är ju inte varje dag man har släppfest för vänner och bekanta - men sedan ett mer stabilt och säkert vibrato.

Trevligt var det också att helt plötsligt höra en hel hoper människor prata norrländska. The Artist Formerly Known As Tjärran kommer ursprungligen från Piteå, och så även flertalet av gästerna på tillställningen. Jag gillar den norrländska dialekten. Den känns så... vänlig på något vis.

Mindre vänlig var jag, när jag - två pruttar hög - mellan två låtar, stegade fram till en rätt påstruken kille som stod och försökte överrösta musiken och impa på två tjejer i baren. Tror inte att dom hörde till det inbjudna sällskapet och han stod och gjorde sig lustig över situationen: "Jamen, va'fan, han är ju ingen Bob Dylan...", "här har han sina '15 minutes of fame'...". På mindre, intima konserter som inte har volymen uppskruvad på tio, tycker jag att det är så respektlöst att stå och prata högljutt medan någon spelar. Prata gärna men stå inte mitt framför scenen och gör det. Nåväl, eftersom han blev mer och mer högljudd och folk började titta lite irriterat på honom, kunde jag inte hålla mig längre. "Snälla, kan inte ni gå någon annanstans och prata?". "Åh, förlåt, vi ska tagga ner!", blev svaret och efter ett par minuter gick dom.

Det konstigaste var min reaktion efteråt. Jag fick flera tacksamma blickar från folk runtomkring, men när jag stod på min plats igen, skakade mina knän och jag hade hjärtklappning. Av att säga till någon att vara tyst!

Shit, vad det är jobbigt att vara en räddhågsen, mesig liten fis ibland...

6 Comments:

At 10:07 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Modigt, för jag vet ju att du inte precis är någon Hulken.

 
At 5:29 em, Blogger Bloggblad said...

Bra gjort! Och jag hör att du inte är en garvad skolfröken som sagt åt många att vara tysta...:)

Fast jag har inte gått så långt som en av mina kördamer när vi var på restaurang under fotbolls..nånting och hon bad restaurangägaren stänga av storbildsteven.... (det var rätt kul att se gubbarnas miner när den lilla damen tog i från tårna och sa sin mening)

 
At 10:30 em, Blogger Cornelia said...

Heja biggis, det var väl inte så farligt heller?

 
At 10:21 em, Blogger Batbut said...

Nu vet jag vem Du är lik - Lille Skutt! Hård som flinta och modig som fasiken när det gäller och behövs!

 
At 11:12 em, Blogger Jenny said...

Haha-du gjorde det i alla fall. Babuts liknelse kanske inte är helt fel ;P

 
At 9:28 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Jag säger bara det: heja mig, eller hur? Nästa gång kanske jag slår någon på truten...? Eller nej, förresten. Det gör jag INTE. Fast nästa gång kanske jag kan säga ifrån utan den där jobbiga hjärtklappningen...

 

Skicka en kommentar

<< Home