fredag, december 09, 2005

Människor jag mött som berört mig - del 2

Svärmor. En så'n där jobbig typ som inte riktigt klarar att klippa det där allra sista på navelsträngen. Som ringer och kollar att gossen mår bra, att han har fått mat och att han inte fryser om fötterna.
Så var inte denna svärmor, min förra (rättelse: jag har inte haft någon svärmor alls egentligen, ingen riktig, eftersom jag inte är, och aldrig varit, gift). Denna kvinna var, och är, en av de mest färgstarka, intelligenta och sprakande kvinnor jag mött. Och gift har hon varit, hela fem gånger. Vad jag vet, kan hon lika gärna ha gift sig igen. Duperande, frapperande, rapp i käften och alltid svar på tal. Ett rödhårigt yrväder med förkärlek för stora hattar, trivial pursuit, vin och karlar. Ingen man direkt satte sig på, om man säger så.
Tyckte väldigt mycket om min svärmor. Hon var faktiskt en av de allra första jag pratade med när jag började fundera på att göra slut med min pojkvän, tillika hennes son.
Saknar henne.

11 Comments:

At 5:27 fm, Blogger Jenny said...

En sån skulle jag vilja ha. Hur blir en son till en sån mor?

 
At 9:20 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Svärmödrar och söner är något speciellt med. Jag veeeeet.... Tack o lov förstod Stephan det också.

 
At 11:38 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Jenny: inte speciellt lätt att leva med, tyvärr. :-)

Mams: :-)

 
At 2:03 em, Blogger Lyckliga Grodan said...

min är liksom både och.. men jag tycker tillräckligt mycket om henne för att det ska funka.. vi bor tillsammans på sommaren på liten yta.. när barnen var mindre var jag MYCKET känsligare.. och tog allt, nästan iaf, som hon sa som kritik..
nu spelar det ingen roll längre...konstigt nog..

 
At 11:24 fm, Blogger Batbut said...

En sådan hade jag förut. Bytte och fick en bättre pojkvän nu, men en sämre svärmor.

 
At 8:16 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Grodis: Låter som en hyfsad relation, tycker jag...

Batbut: Mmmm. Samma här. Hon är inte dålig, men inte alls i klass med den förra... Kan man inte få ta svärmödrarna med sig när det tar slut?

 
At 8:27 em, Blogger Gagga said...

Har faktiskt behållt min förra. Vi har en stark relation trots att det gått nästan 29 år sen hon var min svärmor på riktigt. Hon har själv fött elva barn o har runt 30 barnbarn. Ett av dessa barnbarn är min Sessan. När Sessans pappa lämnade mig redan innan jag fött barnet, sa denna underbara Farmor; "Han är inget att ha, det har han ju visat nu. Skaffa dig något bättre och ta med honom till mig." Så Bosse o jag är alltid med i den stora skaran i Farmors stora varma famn. Och goda vänner med Sessans biologiske far o hans fru, samt naturligtvis mycket fästa vid deras dotte; Sessans lillasyster.
Tacksam.

 
At 8:32 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Gagga: Vilken helt underbar kvinna, farmodern/svärmodern. Tur att du fick behålla henne... :-)

 
At 9:37 em, Blogger Cornelia said...

Min exsvärmor är fortfarande en god vän, hon och jag är så nära i tankar och känslor. Min nuvarande är också en vän fast på ett annat sätt.

gaggas verkar ju vara helt underbar.

 
At 3:15 em, Anonymous Anonym said...

Jo tack, jag gillar henne också! Har inte heller träffat henne sedan du gick ut genom dörren.

 
At 3:16 em, Anonymous Anonym said...

Och jag glömde att skriva under // Zarah

 

Skicka en kommentar

<< Home