lördag, oktober 29, 2005

Färdigknådat

Snabbkurerad som jag är, är jag redan tillbaka på hemmaplan igen. Hade nog behövt en dag till för att landa riktigt ordentligt i vilan, men så var det inte bokat.
Vi stack från våra respektive jobb redan kl 15 och gav oss av ut på vägarna. Fredagsrusningen hade inte riktigt tagit fart, så det tog kanske en timme att komma på plats, med ett litet stopp på Trosa Järn & Färg, där en gammal jobbarkompis till min väninna skulle hälsas på.
Snabb incheckning och besiktning av rummet. Swosch! Av med kläderna och på med frottébadrocken och dom konstiga frottétofflorna som alltid är ungefär 7 nummer för stora. Ner till Spa-avdelningen för lite relax (jag) och massage (Sirrppa-Liisa). Efter en timme bytte vi - jag fick knåd och hon fick relaxa. Blev masserad av en kille, 35 kanske. Sirrppa pratade med honom ganska mycket under sin behandling, men nu fick han tji! Varför måste man hålla på och småsnacka under en massage (om man inte vill påtala en massa onda ställen, förstås)? Jag är där för att koppla av och få knåd på kroppen. Inte för att socialisera med personalen. Så jag var tyst som en mus i (nästan) 50 minuter medan han knådade för brinnade livet. Det var mycket behagligt; han var ganska mjuk och snäll och tog inte i så hårt. Ett tag låg jag nästan och dräglade ner på golvet, när jag låg med huvudet i det där hålet i britsen. Mmmm.
Efteråt var det snabbt upp på rummet för en avduschning och ombyte till middagen.
Fördrinken hette Limetto, någon sorts ny Cinzano, som drygades ut med lite tonic och pressad lime. Den slank ner fortare än fort. Till förrätt parmaskinka med getostfyllning på kronärtskockbotten. Måste jag säga att det var läskigt gott? Som huvudrätt fick vi gös och gösses (torr humor? Jag?) vad gott det var! Såsen var gudomlig och fisken var mjäll (heter det väl?) och fin. Potatis och krispiga grönsaker serverades också. Till det drack vi ett Riesling-vin som jag helt tappat bort namnet på, men det gjorde sig jättebra till fisken. Mitt spa-sällskap är i spritbranschen, och det var jättekul att höra henne prata om olika vinsorter, -druvor och -odlingar hon besökt runt om i världen. Det är så roligt att hon blivit en så'n konnässör; när jag lärde känna henne för 12-13 år sedan hängde hon efter rockmusiker och var lite halvstökig.
Ja, efter den goda middagen tog vi kaffe med oss upp på rummet och la oss på sängarna och fnittrade lite. TV'n stod på och vi tittade med varsitt halvt öga på Hey Baberiba och fnissade lite till. Klockan kvart över 11 släckte vi lampan och somnade omgående.

På lördagens morgon vaknade vi, åt frukostbuffé och tog en promenad i den urgulliga staden med sina låga, fina, gamla hus. Promenerade längs Trosa-ån, upp till torget och köpte lite presenter till våra barn i leksaksaffären.

Nu sitter jag här hemma och väntar på mina gullegryn som haft det mysigt idag och varit på bio. Längtar efter att pussas!

7 Comments:

At 4:56 em, Blogger Bloggblad said...

Härligt! Att läsa rapporten och veta precis var/hur - det var nästan som att vara där. Tack.

 
At 4:59 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Bloggblad: Va' bra! Kanske känner du dig också lite knådad och relaxad nu...

 
At 6:11 em, Blogger Batbut said...

Mysigt. Trosa är en fin liten stad, tillbringade alla mina barndomssomrar där. Hos Systrarna Hedbom i bokaffären osv.

 
At 10:30 fm, Blogger Marmelad said...

Å vad skönt och mysigt det låter! Massage och god mat gör livet värt att leva :-)

 
At 3:21 em, Blogger Mamselamsen said...

Jag vill också! *hur avis som helst*

 
At 6:13 em, Blogger Lyckliga Grodan said...

det lät ju helt underbart...

 
At 9:28 em, Blogger B*i*g*g*i*s said...

Batbut: Onekligen en supergullig stad, Trosa. Missade bokaffären.

Marmelad: Unna dig en sån dag snart! Sååå underbart!

Mams: Du kan om du vill! :-)

Lyckliga grodan: Det var det!

 

Skicka en kommentar

<< Home