onsdag, maj 25, 2005

Biggis - en funktionsbeskrivning

Nu ska jag berätta hur jag funkar. Eller inte funkar.

På kvällen igår mådde jag lite dåligt över mitt blogginlägg om Göran Persson. Inget jag låg sömnlös över, bara en lätt krypande olustkänsla i kroppen, som inte riktigt ville försvinna. Jag hade ju tyckt något, och tyckt något negativt. Och tänk, hemska hemska tanke, om någon skulle läsa det jag skrivit, och inte tycka som jag. Tycka att jag var en elak, låg människa, med värdelösa åsikter. Flera gånger var jag på väg att ta bort inlägget, men lät det till slut vara och bero.
Så'n är jag. Har så oerhört svårt att stå för mina åsikter, eftersom jag inte klarar av att bli kritiserad och bedömd. Men herregud, människa! Släpp sargen och väx upp, nå'ngång! Våga vara dig själv; det är ju det som är "du"! Många gånger tycker jag att mina åsikter är naiva och uttryckta på ett barnsligt och inte speciellt djuplodande sätt. Men, det är bara att inse att det är sådan jag är. Naiv, blåögd och ibland ganska lättlurad har jag alltid varit, och inte verkar det bli bättre med åren, tyvärr. Men som sagt, det är bara att hacka i sig, för hej, det är jag, Biggis.

Lyssnar och ryser av njutning: "Mad World" med Gary Jules feat Michael Andrews.

5 Comments:

At 8:45 fm, Anonymous Anonym said...

*Ler*.. Känner igen så väl.. Men jag hade nog legat sömnlös ;-) ..
Men det sägs ju att övning ger färdighet, så förhoppningsvis kommer nog den där olustkänslan minska vartefter du utsätter dig för sådana situationer. Hoppas kan man ju i alla fall..

Värme,
Micha

 
At 11:30 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Ja, åh, vad jag jobbar på det! Vareviga dag... :-)
Allt det goda till dig,
Biggis

 
At 9:28 fm, Blogger Jenny said...

Roligt att det finns i alla fall tre av oss som ligger sömnlösa på nätterna och funderar på dessa saker. Vartenda ord i din post stämmer in på mig.
Kanske därför min blogg är smått tam...

 
At 5:10 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Det kanske är dom naiva och enkla åsikterna som man förstår.

Jag ville en gång i tiden bli älskad av alla. Nu älskar ju inte alla mig. Men jag kom fram till: "Om inte alla älskar mig, måste det betyda jag inte behöver älska alla"

Känns skönt, att med gott samvete kunna tycka illa om en del.

 
At 8:58 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Kloka ord, som åtminstone jag tar till mig och lär mig av...

 

Skicka en kommentar

<< Home