onsdag, april 02, 2008

Min första april

Ibland kan mina dagar vara otroligt intensiva. Ibland kan mina dagar se ut så här.

Klockan 06:15 sätter sig en trött Gammelmamma på ett tåg, som tar henne till Karlstad. I samma vagn sitter två av artisterna hon ska träffa senare under dagen, men klockan halv sju på morgonen är man inte speciellt social och vill helst sova, om det går. Gammelmamman tar beslutet att inte presentera mig, utan ligger lite lågt och låter tjejerna vila.

Klockan kvart i nio är Gammelmamman på plats och upprättar sitt lilla "production office" i ett rum bakom matsalen. Artisterna som ska presenteras under dagens lilla presskonferens och 'happening' börjar droppa in. Några har bott på hotellet över natten och ser lite, lite trötta och slitna ut. Det här är killar som gärna sitter och snackar över ett glas öl...

Klockan elva börjar den första intervjun och samtidigt pågår ett intensivt smugglande för att församlad media och ankommande lunchgäster inte ska se vilka artister det är som ska presenteras.

Strax efter klockan 12 presenteras hela gänget från scen och kör varsin låt. Det hela är över en halvtimme senare och då vidtar ett riktigt pusslande; vilken tidning eller radiostation ska få prata med vilken artist, och hur länge... Ibland får Gammelmamman vänligt men bestämt gå in och bryta och säga "...nu måste ni tyvärr runda av, för nu väntar...".

Klockan kvart i två hinner Gammelmamman med nöd och näppe få smaka lite av lunchbuffén, prata med arrangör och artister om hur det kändes och hur det gick. Gammelmamman kan konstatera att det hela kändes väldigt positivt och bra, och kan slappna av.

Tjugo minuter över två äntar Gammelmamman, de två artistiska tjejerna och den manlige vid namn Staffan tåget tillbaka till Stockholm. Gammelmamman hinner skicka lite mail och ringa några samtal, innan hon kan avsluta resan i trevligt samspråk med sitt resesällskap.

Om du bor i Värmland kan du knappast ha missat oss:
TV 4
Expressen
SVT, Eftersnack
P4 Drive
Nya Wermlandstidningen
Värmlands Folkblad

Etiketter: