fredag, januari 25, 2008

Galna galor

Imorse halv 7 vinkade jag av Liten Söt Sambo i dörren.
Han spenderar de fem närmaste dagarna i Cannes på stor musikmässa.

Inatt dansar jag - Gammelråttan - på bordet...

Frågan är hur mycket dansande det blir. Jag är trött och har fortfarande nackvärk.
Nåväl, det kanske en Alvedon och något alkoholhaltigt kan bota. Stor gratistidning har stor galafest (ännu en gaaaaalafest, nu får det snart vara slut på ryggdunkandet och partajandet), först en prisutdelning i ena änden av stan, som jag inte tänker bevista. Därefter efterfest i andra änden av samma stad, dit gästerna bussas. Min käre dalmas ska underhålla gästerna kring midnatt. Och då undrar jag: hur glammig är hans rider, egentligen? Den där listan över prylar man önskar till logen. Så här löd hans blygsamma önskemål, som ska fördelas på 7 personer:
"4 backar öl, 10 flaskor rött, frukt och choklad".

Eftersom det inte var några problem att få igenom dessa krav, tycker jag att han kunde ha tagit ut svängarna lite.
En stor bukett rosor. Dajm, men chokladen ska vara borttagen; det ska bara vara det där knapriga, krokant tror jag det heter (dajmen ska självklart jag, hans kära pr-kvinna, ha; ja, rosorna också väl?). Torr champagne och jordgubbar. Cigarrer. Vit sammet på väggarna. Äkta mattor på golvet...

På tal om galor undrar jag hur nöjd nöjesredaktionen på Aftonbladet är över att det var Sonja Aldén och Måns Zelmerlöf som utsågs till årets kvinnliga resp manliga artist. Det blir inte särskilt hippt, trendigt och 'indie' när folket bestämmer.

Etiketter: , ,