måndag, oktober 30, 2006

Sångfåglar

Negativa trenden håller i sig. Jag fortsätter gnälla, nu när jag ändå är igång.

Varje gång jag hör en intervju med en artist, blir jag så irriterad, när vederbörande kommer dragande med den gamla klyschan: "jag började sjunga redan i tvåårsåldern".

Varför drar man till med den? Nästan alla små barn sjunger! Med mer eller mindre skön stämma visserligen, men sjunger gör nästan alla barn jag har träffat. Favoritlåtarna hemma är allt med Crazy Frog, Höjdarna och möjligen "I aschlet på en ko, där växer ett fågelbo" (som kan varieras med olika rim i det oändliga, och ja, jag är troligen en dålig mamma som lär mitt barn en sån sång...).
Varför måste man utmåla sig som sångare redan innan man vant sig av med blöja?
Och när ska en reporter våga ifrågasätta den här klyschan? Är det ens nån som tänker som jag?

5 Comments:

At 3:47 em, Blogger Humlan said...

Det är förmodligen ingen som har tänkt så långt som att alla barn sjunger, mer eller mindre under de första åren. Jag har aldrig tänkt på att (nästan) alla artister/sångare säger så, men nu när du påpekar det så vet jag ju att jag också har hört det "miljoner" gånger.

Gnäll på du! Det är vädrets /årstidens fel!

 
At 8:30 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Humlan: Jag kommer säkert fortsätta gnälla ett tag. Fast det bästa är att när man gör det i bloggform, så märker man hur jäkla trist man låter och kan (förhoppningsvis) bli positiv efter en stund.

 
At 9:07 fm, Blogger superkryp said...

Jag tycker att det är jättekul när du gnäller! :D

Jag har aldrig tänkt på det, men nu fick jag en sak till att gnälla på!

(Jag började INTE sjunga i tvåårsåldern. Jag kommer aldrig få frågan, men vill ändå besvara den. Jag började sjunga "på riktigt" i 25-årsåldern. Jag önskar att jag var modigare, men det var jag inte...)

 
At 11:51 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Superkryp: Det är nästan roligare att gnälla än att göra sakliga samhällsdebatts-inlägg. Och du, bättre sent än aldrig...

 
At 2:57 em, Blogger Ola Claesson said...

Jag började prata redan i sjuårsåldern. Och så säger de att det är för mycket inavel i småland.

 

Skicka en kommentar

<< Home