torsdag, augusti 10, 2006

Dagen idag, torsdag

Allt känns som en enda soppa i skallen (inte enbart negativt, faktiskt), så dagens blogginlägg får också bli en riktig Gazpacho. En salig blandning av en hel massa (o)nyttigheter.

På pappafronten har tillstött någon form av ryggåkomma, förutom hjärtsvikten, det höga blodtrycket och lunginflammationen. När jag pratade med honom i telefon igår, skulle ha resa sig upp och det resulterade i att han bara slängde ifrån sig luren och sedan kved "aj, aj, AJ!" och "hjälp!" i nästan en minut. Dessutom kan personalen inte behandla honom. Han sliter ut katetrar, nålar och vägrar ta sin medicin. Han är paranoid och tror att alla är ute efter att döda honom och vill honom illa. Eftersom min bror är den enda han lyssnar och litar på, har jag ringt och bett honom ringa och försöka prata honom tillrätta. Det är besökstid ikväll, och jag har lovat hämta en del saker i hans lägenhet. Jag stålsätter mig. Och skapar en aura av ogenomträngligt material runt min kropp.

Hann prata lite inatt med Liten Söt Sambo, som jag sett extremt lite av den här veckan. Han berättade att han fått rapport från vår semesterdestination. 33 grader varmt, strålande sol MEN badförbud i havet har utlysts. Tydligen har hela kusten invaderats av jättestora brännmaneter. Nåväl. Det gör inte så mycket. Det finns ju pool.

Och så, det mest äckliga, vidriga jag hört: Vi diskuterade Aftonbladets förstasida igår, där man publicerade nyheten om norska Mayhem (för övrigt ett av banden Sambon jobbar med, såklart) och deras användande av grisblod och grisdelar på scen. Jag blev inte riktigt klok på om det var bandet och rekvisitan eller det faktum att man inte begärt tillstånd att använda det, som man ondgjorde sig över. Själv tycker jag det är såå äckligt, och håller mig så långt borta som möjligt från såna tillställningar. Det vidriga var vad Sambon sedan berättade. Det handlade om ytterligare ett band som han varit nära att "sajna", ett svenskt band som förgyllde sin scenshow med dylika attiraljer. Bandet hade just kommit hem från en utlandsturné, och varit hemma någon eller ett par veckor. Så blev det dags för ytterligare en konsert hemma i Sverige, i Linköping om jag inte minns helt fel. Och tydligen hade det varit fullbokat i tvättstugan hemma hos sångaren, för när han packade upp resväskan och skulle ta fram sin artisttröja, så kryllade den av små, vita likmaskar. Nåväl, a man's gotta do... osv så han drog tröjan över huvudet. Sedan var det dags att "sminka" sig, d v s dränka in sig själv i blod. Märk väl; blod som stått i rumstemperatur sedan senaste spelningen utomlands. Lagrat blod är tydligen inte att leka med... Sambon berättade att samtliga i bandet och övervägande delen av publiken spydde sig igenom hela konserten...

DET skulle vara något för Aftonbladet att oja sig över!

Och ja... skyll inte på mig... jag sa ju att det var äckligt...

5 Comments:

At 4:14 em, Blogger Humlan said...

Varför???
Varför häller man blod över sig öht? Och varför har man inte någon stoppmekanism i huvudet som slår till när man ser maskarna kräla?
...ja det var äckligt!!!

 
At 5:06 em, Blogger Bloggblad said...

Urk... Värre och värre, mera och mera... vad kommer sen? Då, när man gjort allt - prövat allt? Blir det Back to basic - eller tar man livet av sig när sången är klar?

 
At 5:36 em, Blogger S. said...

Blää. Det är väl inte direkt en ny företeelse kan jag tänka mig (tänker på tex Ozzy och den omtalade fladdermusen, var ju ett tag sen) men fy fan vad äckligt. Och det var ju inte lite heller... Får en att undra vad publiken vill ha ut av konserten. "Åh fy fan vad jag spydde!" eller?

 
At 7:13 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Blärrrk!

 
At 9:58 em, Blogger superkryp said...

Fräscht det känns att vi inte - mig veterligen - har nån skräckrockare i tvättstugan. Att tvätta bort likmaskar från kläderna känns inte som det fräschaste nån har gjort direkt...

 

Skicka en kommentar

<< Home