onsdag, februari 01, 2006

Tioåringen

Den tioårige, sjuke pojken i Göteborg är fortfarande borta. Sökandet är inne på tredje dygnet nu.
Jag kan för mitt liv inte fatta hur man ens kan tänka på att lämna ett barn ensamt bilen, särskilt ett som inte mår bra!

11 Comments:

At 11:10 fm, Anonymous Anonym said...

Börjar inte hela historien kännas lite konstig?

Enligt Expressen (http://expressen.se/index.jsp?d=201&a=517265) så har killen inte varit i skolan sedan 16:e december, han har inte fått träffa sin mormor på 4 månader osv

 
At 11:28 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Oj det ovanför visste jag inte. Då är det riktigt mystiskt.

 
At 11:46 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Anders: När man läser Expressens artikel, börjar det ju verkligen verkar konstigt... Och vad är det för underlig kommentar från pappan: "- Detta är inget jag kan göra något åt"? Å andra sidan ska man ju aldrig göra några som helst tolkningar av det som står i kvälls(skvaller)tidningarna, utan helst vara personligt insatt i fallet, för att kunna uttala sig...

 
At 11:47 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Mams: Som sagt, onekligen...

 
At 3:31 em, Anonymous Anonym said...

Biggis: Du har helt rätt i att man nog inte skall lita alltför mycket på kvällstidningarna.... Den biologiska pappan har kanske inte haft någon kontakt med sin son på hur många år som helst, och då kan jag ha en viss förståelse för att han har svårt att göra något åt situationen.

 
At 9:51 em, Blogger Farsan_Baloo said...

Över huvud taget tycker jag att man ska låta andras privata affärer vara just privata. Att familjens historia berättas i kvällspressen och på tv underlättar knappast polisens letande.

Jag har ingen rätt att känna till killens skolsituation, det räcker med att veta att han är borta och hur han ser ut.

 
At 11:50 fm, Blogger Amber said...

Många föräldrar lämnar sina barn i bilen när de ska göra (korta?) ärenden.
Jag har gjort det EN gång - och aldrig mer! Just den gången klev en man in i bilen och började rota i handskfacket, sonen 5 år gammal då) var tyst länge, men sa sedan "Det här är faktiskt min mammas bil". Mannen hummade, sa "oj då, jag tog visst fel bil" och fortsatte att rota en stund. Tänk om det hade hänt något värre?! Ungen hade inte haft en chans! Ryyys.

 
At 1:23 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Farsan Baloo: Medias grottande i folks privata sfärer och liv tycker jag ibland tar jäkligt otäcka proportioner. Man bara skrapar på ytan, många gånger dessutom helt felaktigt återgivet, och gör människors öden och olycka till ett banalt samtalsämne på fikarasten. Visst, jag har rätt att tycka och tänka om vad jag vill, men en bild som framställs i media, är inte alltid, eller snarare oftast aldrig, den rätta bilden. Och det är bara den bilden vi, mediekonsumenterna, ser. Vi ser aldrig den där eventuella, ynkliga rättelsen två dagar senare...

 
At 1:24 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Amber: Men fyyyyy, va otäckt! Förstår att du inte gör om det. Och vilken modig liten kille du hade i bilen den gången...

 
At 1:34 em, Blogger S. said...

Alltså, pojken hade (enligt Aftonbladet) något slags funktionshinder. Fragile-X tror jag det stod att det hette. Det gjorde honom bland annat extremt folkskygg. Funktionshindret kunde bl.a. göra att man fick autistiska drag. Tydligen blev han otroligt stressad av att följa med in i affärer och de skulle bara köpa en blomma. Han brukade alltid sitta kvar, utan problem. Även barn utan sådana problem måste man väl kunna lämna i bilen en kort stund när de är tio år kan man tycka. Menar bara att den här pojkens funktionshinder kanske kan förklara en hel del som verkar "konstigt". I övrigt är det fruktansvärt och jag hoppas dom hittar honom i livet. Snart.

 
At 8:12 em, Blogger The Female Dinousaur said...

S: Jag har också läst att han hade detta funktionshinder. Jag läste också att pojken och hans föräldrar tydligen i bilen haft ett gräl om någonting... Vad jag egentligen far efter, är att det mesta tidningarna skriver är så oerhört vinklat och delger oss bara en version av en historia - deras version. Och att man/jag egentligen inte har en susning om vad som hänt, och egentligen inte borde uttala sig... Så nu ska jag vara tyst! :-)

 

Skicka en kommentar

<< Home