måndag, januari 23, 2006

Va?

Jag börjar inse att jag hör sämre och sämre. Och jag börjar fatta varför. Jag har tinnitus. Inte så konstigt, egentligen, med tanke på att jag jobbat i musikbranschen i snart 20 år (oh, gosh va' länge!) och plågat mina stackars öron med den ena trumhinnemördande konserten efter den andra. Aldrig någonsin har jag varit så smart att jag pluggat in ett par öronproppar; nej, nej - det mesta skydd jag haft är väl möjligen vaxproppar.

Nu tar kroppen hämnd. Jag har mer och mer börjat uppfatta att det piper i öronen på mig när det är tyst omkring mig. Inget jag lider av men något jag börjat uppfatta på senare tid. Annars har detta mest drabbat mig genom att jag var och varannan mening måste fråga "va?", när någon pratar med mig. Räkna inte med svar på tilltal om du står mer än 3 meter ifrån mig. Prata inte bortvänd från mig, för då får du inget svar. Ruskigt irriterande kan detta vara, både för mig själv och folk i min närhet. Och ibland säger jag "va?", fastän jag hört exakt vad som sagts, men det går liksom på rutin.

Hursa?

5 Comments:

At 3:53 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Millan har det redan... plus alla ärr på trumhinnorna efter ett otal antal öroninflammationer.

 
At 5:14 em, Blogger Humlan said...

Här piper det numera ständigt... :(
Irriterande! Förr tyckte jag att det mest lät som radiobrus, som om huvudet lyssnade på kortvåg när jag skulle sova, men inte fick in kanalerna. Och vissa dagar är det mycket "va?" här med...

 
At 10:41 em, Blogger Batbut said...

Å fasiken, jag som trodde jag bara var gammal när jag behöver hojta "va" stup i kvarten. Men vad ska jag skylla på då som inte har jobbat i branschen. Kanske mina år som headbangande galning på dansgolvet?

 
At 10:44 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Mams: Usch!

Humlan: Jobbigt. Usch!

Batbut: Troligen. Funkar silvertejp?

 
At 8:05 fm, Blogger Lyckliga Grodan said...

vanligare än man tror.. och irriterande.. ibland.. vi lever i ett ständig brusförorening, det blir aldrig riktigt tyst.. på de flesta ställen..
att lära sig avspänning är bra om man har tinnitus.. det brukar dämpa ljuden..

 

Skicka en kommentar

<< Home