onsdag, november 21, 2007

Litterärt dilemma

Här sitter jag, trött som en gris.
Kunde inte somna inatt. Tittade på klockan sista gången runt 4-tiden, och det var där någonstans jag slutligen slocknade.

Liten Söt Sambo hade sent möte på jobbet och väntades inte hem förrän strax före midnatt. Bestämde mig för att avsluta "Luftslottet...". Det gjorde jag. Och vilket slut! Rättegången, upprättelsen och det slutliga mötet. Emellanåt låg jag nästan med knuten näve rakt upp i luften: "Yes! Där satt den"! Jag tror jag blev alldeles för euroforisk där i sänghalmen och det var svårt att riktigt landa.

Så här efteråt känns det lite kluvet. Jag kommer att sakna Mikael Blomqvist, Lisbeth Salander och Erika Berger och deras oförtrutna, grävande för rättvisan, samtidigt som det nästan är med lättnad jag ser fram emot att få insupa andra meningsuppbyggnader, formuleringar och berättelser.
Frågan är bara vad jag ska välja. Medan jag plöjt igenom trilogin har hyllorna fyllts med olästa böcker. Här trängs de kvinnliga favoriterna Barbara Voors och Maj-Gull Axelsson med herr Håkan Nesser och Mister Ordbajsare Stephen King. Ett trevligt litet dilemma. Och nu har jag gjort mitt val. På mitt sängbord ligger fr o m nu Joyce Carol Oates "Älskad, saknad".

Etiketter: