lördag, november 17, 2007

Makeup-bekymmer

Jag ser sämre och sämre. Efter att jag skaffat mig nya, starkare glasögon har ögonen anpassat sig efter dom, och när jag är utan dom ser jag skitdåligt på nära håll. Det ställer till lite bekymmer i vardagslivet, ett riktigt i-landsproblem har uppstått. Jag ser knappt hur jag sminkar mig. Så om ni någongång ser en kortvuxen, rödhårig kvinna studsa runt på stan med ojämn ögonskugga eller utsmetad mascara - vinka, för det är jag!

Etiketter:

6 Comments:

At 2:21 em, Blogger The Pale Green Woman said...

Finns det inte sådana där sminkglasögon som man vickar ner ett glas i taget liksom? Vet inte om de funkar, har bara sett dem på bild, men det kanske kan vara ett alternativ?

 
At 12:22 em, Anonymous Anonym said...

En del använder förstoringsspegel. Ett tips kanske? Jag är närsynt så jag måste stå "i" spegeln när jag sminkar mig.(Går ju inte att ha glasögonen på då). När jag har kontaktlinser är det ett omvänt problem. Då ser jag inte för jag måste stå så långt ifrån spegeln...då är förstoringsspegeln bra."Morskan"

 
At 9:35 em, Blogger londongirl said...

Håller med Morskan om att förstoringsspegel är bra. Önska en i julklapp! :-)

Glasögonen som PGW talar om har jag aldrig hört talas om, finns såna???

 
At 11:17 em, Anonymous Gammel-biggis said...

PGW: Låter intressant.

Morskan: Förstoringsspegel har jag redan. En rund, rosa sak som man kan suga fast på väggen, från Ikea. Problemet är att jag ju vill komma nära för att se ordentligt. Även med förstoringsspegeln. Och ju närmre, desto sämre syn. Men oh, well - det kanske finns superförstoringsspeglar. Man kanske kan shoppa i närmaste ortopedverkstad (eller var dom nu säljer speglar för synsvaga).

Londongirl: Jo, jag tror faktiskt jag hört talas om dem tidigare.

 
At 4:11 em, Anonymous madonnan said...

Det finns superförstoringsspgel - en helt ny en med plan botten som man enkelt sätter på sin vanliga spegel som en liten bubbla. Den ser snygg ut där den sitter och man kan ta ned den enkelt och ha den i en liten påse i väskan. Jag köpte den direkt från www.awum.se efter att ha läst en annons i Gävletidningen. Nu kan jag inte klara mig utan den! Jag är ålderssynt och har 3+ i svagsynthet - ser bara dimmigt på nära håll i vanliga föstoringsspeglar - den här är fantastisk. Spegelzoom by awum står det på den.

 
At 9:29 em, Anonymous Gammelmamman said...

Madonnan: Underbart tips, stort tack! Ska införskaffas snarast möjligt. Precis vad jag var ute efter!

 

Skicka en kommentar

<< Home