måndag, november 19, 2007

Om att vara rolig

Bob Saget - bilden lånad från E-Online
Igår kväll tittade jag och Liten Söt Sambo på stand-up-comedy på DVD. Det händer ibland, att vi klämmer in en sån mellan varven. Det har varit Pablo Franscisco, Eddie Izzard, Three Amigos och lite annat.

Den här gången var det Bob Sagets "It's not right". Jag hade blivit förvarnad: "Han är snuskig som fan!". Ni vet, Bob Saget: som spelat den oerhört kärleksfulla och käcka farsan i tv-serien "Huset fullt", killen som varit programledare för "Americas funniest home videos"... Nänä, tänkte jag. Den killen kan inte vara snuskig.

Tro mig. Det kunde han. Och det var inte roligt!
Det kändes som om han bara var ute efter sudda bort den där käckhets-stämpeln, med vilka medel som helst. Det var "fuck", "cock", "dick" och "shit" i varenda mening. Det är inte så att jag är pryd, jag kan garva jättemycket av under-bältet-skämt men... Ingen finess, ingen intelligens - bara en hysterisk gröt av svordomar och könsord. Framförda av en välklädd man med propra kläder, snygg frisyr och glasögon. Jag fick samma känsla som om jag skulle se en liknande stand-up-föreställning med Lasse Berghagen, där han går loss om att knulla någons morsa eller sin 12-åriga gäst i Allsång på Skansen.
Obehagligt, faktiskt.

Blev du lite sugen att kolla och avgöra själv, kan du göra det här.
http://www.hbo.com/events/bobsaget/

Etiketter: