söndag, september 23, 2007

Oväntat möte

. Efter gårdagkvällens rejäla arbetspass körde jag hem till min kära mor på landet. Jag gillar definitivt inte att köra bil på oupplysta, kolmörka motorvägar mitt i natten, dessutom med 10 timmar mässpass i kroppen, men vad gör man inte för att få vakna upp med sällskap. Redan halv 8 imorse vaknade min Lilla Körsbärsblomma, som jag inte sett sedan i fredags. Så underbart när hon kom tassande till min säng på morgonen och känna hennes fingrar snurrande i håret igen... Det gjorde liksom inget att jag nästan precis somnat, sovit jättedåligt och kände mig som en urvriden trasa.

Efter frukost gav vi oss iväg ut på värmdön, gick på loppis och åt brunchbuffé. Ett oväntat möte blev det redan efter ungefär 1,5 sekunds bilfärd. Den ståtliga varelsen som syns på bild först i inlägget, stod plötsligt i vår väg utanför mammas hus.



När det stora odjuret helt orädd hade behagat spatsera förbi oss, började min mamma spruta ur sig "nära-älg-döden"-historier, och jag inser ju nu att vi kom undan med blotta förskräckelsen. Rena rovdjuren, dom där...