söndag, september 23, 2007

Gentlemän - och de som inte är det

Jag är halvdöd efter en helg bland spritångor och halv- eller helfulla människor. På slutet ramlade två whiskeyflaskor ner från hyllan bakom oss och gick sönder. Man blev nästan lite salongsberusad av att trampa runt i det som rann ut och sögs upp i mattan i montern.

Kvällen löpte utan större incidenter. Jag vet inte om det är spriten, eller ens kropp dom är ute efter men det flirtas hej vilt när killarna/gubbarna/männen kommer och vill göra sina provsmakningar. Lite roligt i början, när folk är hyfsat med i matchen men ju längre kvällen lider, desto mindre förfinat blir flirtandet.

En något förfriskad kille med svart tröja med "flames" och döskalle på ryggen stod länge i vår monter. Han hår såg nästan upptouperat och sprayat ut, och han hade hår i ansiktet. En och annan whiskeypinne hade han nog fått innanför den där svarta tröjan och rätt som det var stod han och stoltserade med att han minsann tänkte stjäla en av våra barmattor. Jag bad honom vänligt att lägga tillbaka den på disken, och gav honom ett nyckelband istället. Han la motvilligt tillbaka mattan och stod kvar ungefär 5 minuter. Efter en stund sa min monterkompis: "jaha, nu blev vi av med en av bardisk-mattorna!". Och se där, borta var den! Jag förstod ju direkt vem som tagit den med sig och tog en runda bland publiken. Hittade honom med ett par kompisar ute i rökrutan. Knackade honom på axeln och frågade om jag fick titta i hans påse. "Neeej, det får du inte, där har jag ju den där grejen jag snodde av dig!", garvade han, aningen, men bara aningen, generad. Jag skakade på huvudet och sa att jag tyckte att det var jävligt onödigt och dumt gjort. Han försökte skylla stölden på sin kompis "eftersom du sa att jag inte fick ta den, bad jag honom göra det!". Jag skakade på huvudet och sa att han inte var välkommen i vår monter mer. På vägen in haffade jag en av vakterna, och gav en beskrivning på killen och hans kompis som snattade barmattan. Efter ungefär 20 minuter kom de med honom till vår monter, och det hela slutade med att han lämnade tillbaka mattan. 1-0 till Gammelmamman!

Nu vill jag inte veta av sprit på hela veckan. Nu tänker jag koppla bort alkoholen tills det är dags för nästa omgång - torsdag till lördag står jag där och försöker tänja på smilbanden igen.

Fast jag ska inte klaga, egentligen. Det är lite roligt att stå och berätta om herr Jack och hans dryck för de som vill lyssna, och de som är intresserade. Särskilt roligt är det att efter att man stått och hållit sitt föredrag få höra "tack för en intressant och rolig pratstund".

Etiketter:

2 Comments:

At 9:20 em, Blogger Anne said...

Jag är lite sugen på att pallra mig dit nästa helg faktiskt, det är ju ändå krypavstånd.. och jag måste övertyga Per om att man kan dricka annat än single malt. Ibland. :)

 
At 11:00 em, Anonymous Anonym said...

Anne: Du är så välkommen till "min" monter!

 

Skicka en kommentar

<< Home