torsdag, juli 24, 2008

Semestern - the sammanfattning

Hemma igen, sedan igår kväll. Halv tio rullade bilen och passagerarna in på vår gård, i precis samma skick som dom lämnade densamma för en och en halv vecka sedan.

Känslan att komma hem och kliva in i en städad, fin och ren lägenhet - hemma - är obetalbar. Det spelar ingen roll om semestern varit Semestern Från Helvetet eller om den varit gudomlig. Det är obeskrivligt skönt att komma innanför hemmets dörrar.

Veckan i Danmark hade jag gärna kunnat vara utan. Det dåliga vädret och känslan av att dagarna bara gick utan att vi gjorde någonting var inte rolig. Visst, det är skönt att slappa och meningen är väl att man ska göra det på semestern, men att bara sitta och trycka i en stuga medan dom regntunga skyarna drar förbi utanför... Det är varken min eller Liten Söt Sambos grej.

Efter den lilla motellvistelsen utanför Helsingborg bestämde vi oss för att beta av Skara Sommarland på vägen hem. Något som ungefär en miljon andra människor uppenbarligen också tyckte var en kul grej. Inget boende hittade vi och läget såg rätt dystert ut ett tag. Men efter ett samtal till Skara Turistförening fick vi tag i en liten stuga med sju bäddar som vi kunde hyra över natten. Och hade vi inte i tankarna redan varit halvvägs hemma, hade jag kunnat stanna där veckan ut. Den låg ganska exakt mitt emellan Skara och Skövde, vid en liten vacker insjö med egen brygga och en liten mini-strand och en stor, springvänlig gräsmatta, uteplats och fin altan. En riktig idyll.

Skara Sommarland var bättre än jag föreställt mig. Det vackra vädret gjorde sitt till och barnen njöt. Badområdet invaderas rätt snabbt av sol- och badtörstande gäster. Vi spenderade sju timmar på området och när jag satte mig bakom ratten igen för att åka dom dryga 30 milen hem, var jag rätt mör. Det tog ungefär en halv minut, och sedan sov Lilla Körsbärsblomman och 15 minuter senare sov Liten Söt Sambo. Själv satt jag med kall AC-luft i ansiktet hela vägen och höll mig vaken och alert (med tacknämlig hjälp av Statoils kaffe och Red Bull).

Arbetet har hållit mig inne hela dagen och jag har fått bringa lite ordning i dom jobbnoteringar som antecknats på servetter, bankomatutdrags-lappar och restaurantnotor. Vem var det som sa att "man kan ha sitt kontor precis var som helst i världen"...