söndag, juli 20, 2008

Första veckan

Efter en vecka på södra Jylland har jag bara en enda rekommendation:Vill du uppleva sol och bad på din semester, undvik då till varje pris den danska ön Fanö. Vill du däremot
a) testa om din toupé alternativt peruk håller för hård storm
b) hoppa jämfota i regnpölar eller
c) vandra i våt och kall sand
ja, då kan jag verkligen rekommendera den lilla ön utanför jyllandskusten. Har du också en förkärlek för friterad mat och semestrande tyskar kommer detta att bli paradiset för dig.

Vi borde ha anat oråd när vi såg folk med läderartade, vindpinade ansikten, varma, välanvända regnställ och sönderblåsta frisyrer anlända med färjan från den lilla ön. Vi borde ha vänt där, redan i Esbjerg.
Det har regnat. Det har varit grått och mulet. Och det har blåst som satan. Och pommes frites verkar vara standard till all mat som serverats utanför vår lilla hyrda stuga bland dynerna.

Nej, för all del. Jag ska inte klaga. Förutom vädret har det faktiskt varit helt ok, även om jag tyvärr sett en sida av vårt resesällskap som jag inte helt tycker om.

Pluset har varit stranden. Den hade varit än mer makalös om det hade varit varmt och sol men även i dåligt väder var den fantastisk.
Stranden var oändlig. Och den var bred. Från strandfästet och ner till vattnet var det ungefär 200-300 meter. Folk tog bilen ut på stranden och parkerade 25 meter från vattnet. Och sanden var vit och mjuk och det var så långgrunt att man hade kunnat gå över till England utan att doppa huvudet.

I lördags morse städade vi noga ur huset och lämnade den lilla djävulsön. Sen åkte vi över gränsen till Kiel. De är faktiskt första gången jag är i Tyskland och det är riktigt trevligt att uppleva lite storstadskänsla efter en vecka på en liten ö, där man inte kunde betala med Visa-kort i matbutiken. Här stannar vi nu till måndag, då vi börjar leta oss hem till Sverige igen.

4 Comments:

At 10:20 em, Blogger e said...

Passa dig, man brukar inte kunna betala med kreditkort i tyska mataffärer heller. Bara tyska bankkort. De är galna tyskarna. Hoppas ni får en skön fortsättning på semestern.

 
At 12:55 fm, Anonymous Ingela said...

MasterCard funkar bättre än Visa utomlands. Dvs Danmark/Tyskland. Även i småhålorna..... :) Ps Östra Jylland är bättre... Tustrup ex vis. Min by..Ds

 
At 12:01 em, Anonymous Anonym said...

Du kommer uppskatta HEMMA ännumera efter en sån semester. Inget sand i sängen, människor man kan umgås med som finns bara ett samtal bort, inget ständigt himmel-tittande för att se vart de grå molnen är på väg. Danmark är annars väldigt fint, danskarna har förstått att barn i alla åldrar ska vara välkomna överallt.

// Michaela
... som har sin första semesterdag idag! Här ska sommarnöjas...

 
At 7:00 em, Anonymous GM said...

E: Vi undvek mataffärerna och höll oss till restaurangerna. Där tog dom kort. Galna eller ej.

Ingela: Själv är jag mest förtjust i Själland.

Michaela: Du lyckades verkligen tajma in det fina vädret till din semester i alla fall. Grattis! Ha det superskönt. Och det ÄR skönt att vara hemma!

 

Skicka en kommentar

<< Home