fredag, februari 22, 2008

Post-sjukdoms-gnäll

Nu är vi friska. Åtminstone så pass friska att vi har börjat gå varandra lite på nerverna, alla tre.

Små, gnagande irritationsmoment finns i min vardag just nu, såsom att vi t ex har dragit på oss lite för mycket utgifter för en tid framöver. Sånt där som vi tyckte att vi behövde, som en platt-tv för en hel massa pengar, ett snyggt vitrinskåp och så är det dom där garderoberna som ska betalas... Min kära Liten Söt Sambo har också insett att man faktiskt måste betala den där kreditkortsräkningen som kommer varje månad.
Pengars vara eller inte vara har alltid varit en källa till oro och lätt ångest för min del. Dessutom en ganska omotiverad och onödig ångest och oro, eftersom jag fram till dags dato varit en samvetsgrann medborgare som fullgjort mina plikter och betalat mina räkningar.

Förjävligt att pengar ska påverka ens humör och mentala status. Men när jag tänker efter är det inte mig det påverkar mest den här gången, det är LSS. Och hans humör påverkar självklart mig.

Ibland vill jag sälja den här stora, fina lägenheten (med lika stor månadsavgift) och flytta till en lite mindre, 3:a eller 4:a. Men sen sover jag på saken, och inser att vi förmodligen inte skulle komma undan billigare med det.

Följer en debatt som pågår på en av mina favoritbloggar. Tänk att det skrivna ordet är så stort och kan skapa sådan diskussion, och tänk så mycket kvinnor som finns därute, som bär på så myckte smärta, oro, ångest. Tänk så många sken som måste hållas uppe, dag efter dag. Tänk så många "jotack, det är jättebra!" det yttras på hur-mår-du-frågan, när man istället skulle vilja vråla "jag mår som ett utskitet äpple!". Men det kan man ju inte göra. För vem skulle bry sig?

Suck. Ibland är det lite tröttsamt, det där dom kallar livet.
Eller också har jag bara PMS.

Etiketter: , , ,