måndag, juni 05, 2006

Dålig stämning

Tillåt mig få småkräkas lite över hur vi kvinnor beter oss mot varandra.

I helgen var jag på tillställning som bevistades av idel kvinnor. Möhippa. En liten, intim och mycket lugn tillställning, eftersom den blivande bruden haft just det kravet. Inga kondomer över huvudet, lustifika kläder eller pussar på stan, tack.
Inklusive bruden var vi sex damer, alla utom en klivna över fyrtiostrecket. Detta borde kunnat innebära ett hyfsat belevat sätt och någorlunda vuxet och trevligt beteende mot varandra. Icke.

Redan vid upphämtning och avfärd får jag dåliga vibbar. En av tjejerna är, om man uttrycker sig snällt, väldigt speciell, och har upprepade gånger tidigare betett sig som en svartsjuk 14-åring och sagt och gjort saker som ibland fått mig att undra hur det egentligen är fatt med förståndet. När vi samlas för avfärd pratar hon oavbrutet i mobiltelefon och säger knappt hej och presenterar sig inte för den hon inte känner i sällskapet. Nåväl, vi kommer iväg och landar på förutbestämd destination, och damen ifråga drar sig längre och längre från oss övriga fem. Fortsätter prata i sin mobiltelefon, försvinner med jämna mellanrum iväg och pratar överhuvudtaget inte med oss andra. Det visar sig senare att hon fattat agg mot en tjej i sällskapet som hon aldrig tidigare träffat. Något senare under kvällen viskar hon högt i mitt öra, med föremålet för detta agg, alldeles bredvid: "Jag har aldrig tidigare träffat någon som jag har tyckt så intensivt illa om! Jag skulle kunna lappa till henne!", varvid jag yttrar mina sista ord till henne den kvällen: "Du kan lägga ner det snacket; du talar om en vän till mig som jag råkar tycka om, och jag tänker inte ens fortsätta diskussionen!". En kort stund senare pyser hon iväg och lämnade efter sig en sur eftersmak och en dålig stämning i gruppen, som tog en stund att jobba bort.
Kvällen blev till slut sen, ganska blöt och trevlig men det är häpnadsväckande hur en enda person kan skapa så mycket negativ energi...

13 Comments:

At 9:16 fm, Blogger Ilva said...

Ah Biggis, varfor klassificerar du det som kvinnligt?? jag tycker bara att det later mentalt jag. Om jag skall vara arlig sa har jag aldrig stott pa daligt beteende som jag direkt kan klassificera som kvinnligt faktiskt. Eller ar det kanske bara sa att jag inte ser det sa. Skitstovlar ar skitstovlar oavsett kon!

 
At 9:20 fm, Blogger Cornelia said...

har alltid haft lite svårt för möhippor/svensexor som på nåt vis verkar locka fram ett väldigt omoget betende hos många

 
At 9:43 fm, Blogger Batbut said...

Visst är det mysko hur en negativ person i en stor grupp kan sprida så dålig stämning. När en majoritet av positiva personer inte kan omvända en negativ. Det visar på vilken otrolig kraft det ligger i negativismen. Men det var klart bra att Du sa till damen!

 
At 10:08 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Ilva: Du har nog rätt. Det kanske inte bara är kvinnor som beter sig så. Jag ser dock fler kvinnor som beter sig så här - håller god, trevlig min mot den man inte gillar, för att sedan snacka skit bakom ryggen på samma person. Istället för att stå för vad man tycker eller helt enkelt bita ihop och försöka vara lite följsam. Jag skiter i om dom inte gillade varandra - hon kunde ha behållit det för sig själv utan att demonstrera för hela sällskapet vad hon tyckte. Åh, jag blir upprörd bara jag tänker på henne... :-)

 
At 10:09 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Cornelia: Hihi! Det är det möhippor och svensexor är till för, ju. Efteråt måste man ju bli vuxen... :-)

 
At 10:10 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Batbut: Ja, det är väldigt konstigt faktiskt. Fram för positivitet! Heja glädjen!

 
At 5:09 em, Anonymous Anonym said...

Usch, känner den dåliga stämningen ända hit. Jag har klippt banden med fler än en person som betett sig på liknande sätt...

 
At 7:22 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Jenny: Mmmm. Hade jag varit min kompis, hade jag klippt med henne för länge sedan. Hade inte orkat!
Och du förresten, jag har helt missat att du är gravid! Så härligt! Stort grattis!

 
At 9:14 em, Anonymous Anonym said...

Urtrist!

Bra att du säger ifrån. Jag har en tendens att försöka förklara och medla.

Fram för tydliga gränser!

 
At 10:07 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag ar lite svårt för just sådana kvinnor... därför jobbar jag helst med män.

 
At 1:20 em, Anonymous Anonym said...

Usch vilket beteende, synd om den blivande bruden och er andra som hade intentionen att det skulle vara en trevlig dag. Nu blev det till slut en dag/kväll för er att minnas, men med en liten bitter smak.

Sådana personer som du beskrev håller jag på att rensa bort från min bekantskapskrets, jag vill inte umgås med människor som kväver eller får mig att må dåligt. Då har jag hellre några få bra vänner som jag kan lita på än en drös med bekanta som inte tvekar att baktala mig för ingen ting.

 
At 1:31 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Mifflan: Urtrist, indeed! Jag brukar vara som du - försöka medla och förklara. Den här gången bara kände jag att hon inte ens var värd den uppmärksamheten...

Mams: Ibland känns män faktiskt lättare att jobba med, ja.

Lillmyra: Samma här. Hon är inte ens min kompis och jag vill inte ha med henne att göra...

Sandra: Tack.

 
At 5:45 em, Blogger Bloggblad said...

Jodå, det finns olika sätt att vara skitstövel på. Och det här tror jag är mer vanligt hos kvinnor. Karlar gör på andra sätt. För de är inte alls bättre.

 

Skicka en kommentar

<< Home