onsdag, maj 31, 2006

Barnfri - vara eller inte vara

Svärmor vill att lilla Söta Körsbärsblomman bor hos sin farmor och farfar en vecka i sommar, när dagis är stängt. Hon kommer då visserligen att vara bara 20 minuters bilresa ifrån oss, men bo hos farmor en hel vecka i stöten. Utan oss, mamma och pappa som hon älskar. Och vi som älskar henne! Det låter totalt omänskligt! Klarar man av det som snart fyraåring? Och är det möjligt att stå ut som förälder?

11 Comments:

At 4:03 em, Blogger Ilva said...

Ar hon van att vara med dem? Da sa! Om hon inte klarar det sa tar du bilen och kor de 20 minuterna och hamtar henne. Och tror nog att det bara ar bra for foraldrarna. Jag skulle bli OVERLYCKLIG om nan tog mina i en vecka ja over en helg racker!

 
At 4:37 em, Blogger Lyckliga Grodan said...

som fyra-åring är det underbart..
som förälder är det nödvändig träning..
såklart ni ska tacka ja..
jag säger som Ilva.. säg ja..

 
At 4:37 em, Blogger Cornelia said...

Ja, det beror nog på hur mycket hon brukar umgås med dem, hur van hon är helt enkelt. Har hon sovit över enstaka nätter borde det gå bra, annars är det ju bara att hämta hem henne. Men Ni ska absolut pröva. Och njuta av barnledigheten...

 
At 4:39 em, Blogger Cornelia said...

grodan sa det som jag glömde... bra träning för föräldrarna att börja gnaga lite på navelsträngen.

 
At 6:54 em, Blogger Batbut said...

Instämmer till fullo med ovanstående. Det finns ngn slags "regel" att barn klarar sig utan sina föräldrar lika många dgr som år de är gamla. Men det är bara en riktlinje. Och fungerar inte det så kan svärisarna köra en liten bit till och hämta två små troll som gärna sover borta en vecka *S*

 
At 11:22 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Tack sötisar! Jag gör det här till ett större problem än vad som behövs, egentligen. Hon är van att stanna över natten både hos farmor och mormor. Hon stannar så länge hon vill, och när hon vill åka hem så får hon åka hem. Och om jag/vi längtar ihjäl oss, kallar vi hem henne!

 
At 7:38 fm, Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag tror att det är värst för mamma! :-)

 
At 10:09 fm, Anonymous Anonym said...

Är det 20 min bort så kan ni ju komma och hälsa på...

Som mamma skulle jag sakna ihjäl mig men dotra din skulle nog tycka det var jättekul!

 
At 10:33 fm, Blogger The Female Dinousaur said...

Mamse: Du har helt rätt. Som vanligt.

Mifflan: Som mamma KOMMER jag att sakna ihjäl mig. Men som sagt, dom bor ju inte vid världens ände... :-)

 
At 10:35 em, Anonymous Anonym said...

Lämna henne där. Hon kommer ha det kanon och bli bortskämd av farföräldrarna. Se det som lite extra semester och hur rolig kommer inte återföreningen att bli?

Längtar du för mycket, åk och hälsa på.

 
At 12:08 em, Anonymous Anonym said...

Det går tyvärr alldeles utmärkt att lämna bort de små liven så länge. Min dotter på 2 år var hos mormor i en vecka när jag låg på BB. Hon hade inte saknat sin mamma en sekund, medans mamma längtade halvt ihjäl sig.

 

Skicka en kommentar

<< Home