onsdag, juni 28, 2006

Dagens hånflabb

Med risk för att bli klassad som
a) obotlig pessimist (grattis, helt rätt klassat! Har just insett det och klivit ur den garderoben!)
b) hånfull cyniker bortom all räddning (oh nej, det finns hopp, men liksom sanden i ett timglas - det rinner snabbt undan...)
c) neurotiker i behov av semester alternativt vård, eller varför inte
d) en idiot som stannar på mitt arbete,
serveras här dagens hånfulla flatgarv. Självklart handlar det om organisationen, eller bristen på densamma, av Den Stora Flytten:

Alla våra plattor lagrades i de gamla lokalerna, sorterades enligt ett sinnrikt utarbetat system, med koordinater så att man enkelt och lätt skulle hitta platsen för varje produkt. Vid varje hylla satt en lapp med dessa koordinater, "söker du skiva XX så ligger den på sektion 8, hylla A, rad 3". Enkelt, lättbegripligt. So far so good.
Allteftersom det kommit in nya skivor i lager, har dessa lappar fyllts på med handskrivna noteringar och ingen har haft tid att lägga in de nya koordinaterna i listorna i datasystemet.
Nu har hela lagret plockats ner och upp igen på "nya stället" i ett patetiskt försök att bibehålla sorteringen enligt dessa, bitvis fullklottrade, lappar. Vissa serier ligger dessutom fortfarande nerpackade i jättestora kartonger, återigen med ambitionen att vara sorterade efter koordinaterna.

Gissa nu vilka papper som har försvunnit i flytten?
*********
Uppdaterad, sekunderna senare: Åh, nu är jag tvungen att ta tillbaka lite av det elaka jag kastat ur mig *med fingertopparna drypande av ironi*. Chefen ringde just och berättade; "vi har hittat 'de flesta' av pappren"... Men, vilken tur... *ironin står fortfarande högt i tak*

6 Comments:

At 1:29 em, Blogger Cornelia said...

Bryt inte ihop, men det skulle jag ha gjort. Det känns om om jag skulle kunna göra en insats hos Er. Men nu har jag ju semester, så det går tyvärr inte.

Du kanske vaknar och upptäcker att det bara var en mardröm!

 
At 2:32 em, Blogger Tankevågor said...

Förstår att du blir frustrerad jag skulle bli galen på sån brist på organisation. NÅGON måste väl ändå ta ett övergripande ansvar eller?
Har du ingen semester i sikte?

 
At 2:45 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Cornelia: Jag lovar dig, jag har små psykbryt hela dagarna här. Får små försynta kommentarer (dagen efter, för säkerhets skull för ingen vågar prata med mig när jag får psykbryt...) om att jag verkar vara arg... Fortsätt du med din semester! :-)

Londongirl: Om lite drygt en vecka. Åååååh, vad jag längtar!

 
At 7:00 em, Blogger Vi på Kantarellen said...

Snart semester? :-)

 
At 7:25 em, Blogger Humlan said...

Håll ut! (Jag skulle bli gaaaleen!!!)
Och släpp ut (=psykbryt), annars sätter det sig i magen eller axlarna eller...

 
At 10:35 em, Blogger The Female Dinousaur said...

Mamse: You bet'cha!

Humlan: Jag försöker. Tyvärr sitter det redan i axlarna, men ska försöka få bort det med lite... avslappning... Tjejträff imorgon kväll...

 

Skicka en kommentar

<< Home