tisdag, april 22, 2008

I väntan på en tunnelbana, del 2

Dom äckliga gubbarna samlas i parti och minut på tunnelbanan i Stockholm, vad det verkar. På vägen hem idag kom ett aggressivt fyllo in i vagnen. Det var trångt, han ville fram och började färden med att agera bowlingklot med sina medresenärer. Därefter började han höja rösten, högre och högre, peka finger och kalla folk - med fördel kvinnor och tjejer - "slinkor", "horor" och "lata svartskallar". Glåporden formligen haglade. Noterade en tatuerad yngling som satt ganska nära honom - rakat huvud och tatueringar - som började blänga mot fyllskallen, något som denne märkte efter ett tag. Jag tror att blicken från denne unge man tog ner honom på jorden, han verkade faktiskt bli lite rädd och dämpade sig en stund. När han närmade sig sin hållplats, satte han igång igen, liksom för att sätta punkt.

När jag och den unge herrn gick av vid samma hållplats, la jag en hand på hans axel, log och sa: "jag tror att din blick fick tyst på honom en stund". Vi bytte ett par meningar om att "faktiskt, fyllo eller inte - man får inte vara hur jävla otrevlig som helst" och sen skildes våra vägar.

Såna där gubbar gör mig skakig i benen.
Såna där gubbar vill jag inte ha att göra med efter en stressig dag på jobbet.

8 Comments:

At 10:53 em, Anonymous Anonym said...

Å, vad intressant! Vi måste ha suttit i samma vagn, för jag noterade också exakt den här händelsen och blev också väldigt illa berörd av gubbskrället. Och precis som du var jag också så tacksam över den tatuerade killen att jag hade velat tacka honom. Var satt du någonstans?

Ja, alltså, jag har läst din blogg ganska länge eftersom vi har en del gemensamt, men jag vet inte vem du är och jag har aldrig givit mig tillkänna förut. Så jag kan passa på att säga tack också, för jag gillar det du skriver :-)

 
At 12:45 em, Anonymous Anonym said...

Anonym: Men så sjukt! Jag tänkte faktiskt på det när jag skrev inlägget: "tänk om någon som läser min blogg var där...". Och så var det det! Helt tokigt.
Rött hår strax ner till axlarna, svart tunn skinnjacka. Jag stod upp hela resan och stod ansikte mot ansikte med den tatuerade killen... Ungefär mitt i vagnen.
Jag säger det igen - vilket roligt sammanträffande!
Och TACK för att du gillar det jag skriver. Det taggar mig att fortsätta när jag tvivlar på att jag fortfarande har tid, ork och lust...

 
At 3:43 em, Blogger maruschka said...

Näe, ta bort alla äckliga gubbar...och pedofiler, och nazister, och rasister...;o)¨
Jag håller på dig!
Och visst är det konstigt när man råkar på någon "bloggare" på det där sättet, jag fick en kommentar dagen efter att jag varit hos frissan av en person som satt och blev klippt på platsen bredvid mig...;o)

 
At 6:35 em, Anonymous Anonym said...

allt hänger ihop....

//Michaela

 
At 10:24 em, Anonymous Anonym said...

Men å, då hade jag ju kunnat sett dig, Gammelmamman! Jag satt i jämnhöjd med den tatuerade killen, fast inte i hans "bås" utan i det på andra sidan gången, vid fönstret, och hade alltså också ansiktet mot dig. Dumt nog var jag helt uppslukad av en bok och försökte koncentrera mig på den (förutom då när jag glodde ilsket på gubben och funderade på om jag skulle lägga mig i och säga något).

Lustigt att du tänkte så där, i alla fall, vi kanske såg varandra telepatiskt på något vis ... Allt hänger ihop, som Michaela säger.

hälsar Anonym, som från och med nu heter Arja, ifall jag kommenterar igen (det har varit nära många gånger tidigare ;-))

 
At 10:32 em, Anonymous Anonym said...

Maruschka: Åh, vad jag önskar att världen vore mindre full av läbbiga, onda människor!
Japp, det var en konstig känsla. Jag minns ditt inlägg om frissan (jag går numera själv hos samma frisör, förresten, ska dit på tisdag!) - bizarrt var ordet!

Michaela: Ja, det gör det onekligen!

Arja: Så glad jag blir att du äntligen kommenterar. Låt det inte bli sista gången, nu när du äntligen vågat träda fram! :-)
Du gör mig dessutom väldigt nyfiken när du skriver att vi har en del gemensamt. Mitt nyfikna jag undrar självfallet VAD!?
Jag undrar dessutom om jag inte såg dig i periferin, där i vagnen. Jag minns vagt någon med en bok som tittade mot gubben. Telepatiskt, sannerligen... Nästan lite... spöklikt... :-)

 
At 5:09 em, Anonymous Anonym said...

Hm, jag skulle berätta att jag är mån om min anonymitet och så råkade jag publicera med min bloggidentitet ... Men, alltså, jag kanske berättar mer om mig själv någon annan gång. Eller så ses vi på t-banan :-)

 
At 5:10 em, Anonymous Anonym said...

... hälsar Arja

 

Skicka en kommentar

<< Home