fredag, september 07, 2007

Dagens pinsamma

Vaknade med en groda i munnen imorse. Inte en sån där Lycklig Groda, som baddar dig på pannan om du har feber eller kväker goda ord i dina öron, om du behöver. Nej, den här lille rackaren var mer lagd åt padd-hållet, en som definitivt inte blir någon prins om man händelsevis skulle få för sig att pussa.
Den höll sig hyfsat på sin kant under morgonbestyren hemma.
Blåste bara upp halsen lite oroväckande; bidade sin tid.
I kapprummet på dagis hoppade den fram.
Mötte en av mammorna i samband med lämning, och visst - där kom den!
Liten, grön och totalt opassande. Vem vill ha groda till frukost, liksom?

Mamman är en sån där som jag bara hälsar på emellanåt, vi har aldrig fört någon längre konversation. Hon har ett barn sedan tidigare och visst... nu putade hennes mage med en fin rundning och visst var det väl en mammatröja hon hade på sig?

Det var det inte.

Jag brukar aldrig kommentera eventuella mamma-magar - den kan ju faktiskt vara ett resultat av frossande av annat slag. Hon slätade över fadäsen genom att tröstande säga: "du är inte den första som frågar" och så berättade hon att hon nyss genomgått ett utomkvädeshavandeskap och att man i samband med operationen tydligen blåser magen full med luft.
Jag beklagade djupt, samtidigt som jag stirrade vilt omkring mig efter något lämpligt hål i marken att sjunka ner i, ställde några inte alltför närgångna frågor och skyndade mig att lägsna av mig. Gaaah!

Etiketter: