måndag, juni 30, 2008

Borta

Jag ser ofta på film. Eller, det är nog rättare att säga att jag försöker ofta se på film. Nuförtiden, sedan jag blev mamma och förälder, ser jag ofta på film men somnar precis lika ofta. Ibland somnar jag, som i fallet Arn, efter en halvtimme. Ibland lyckas jag hålla ut halva filmen, för att sedan missa själva upplösningen.
Nur har jag sett en hel film. Från början till slut. Utan att ens börja klippa med ögonen. En bra film. En väldigt otypisk amerikansk film. Dessutom är den gjord av en kille som jag mest ryckt på axlarna åt tidigare och stämplat "töntvarning" i pannan på. Filmen är regisserad av Ben Affleck och var, som Rydberg i Höjdarna sa, "svinigt bra!". Jag säger inget mer. Se den, bara!
Vadå?
Rydberg? I "Höjdarna"?
Såg ni inte julkalendern 2006?
Jösses, ni missade världens bästa! Här är det jul, även fast sommaren står i full blom!

Inget gjort

Ibland har man såna dagar; dagar då man är väldigt kreativ och duktig och får massor av saker ur händerna. Och ibland har man såna där dagar; dagar när man måste sitta och betala räkningar (bara det en plåga i sig). Och när sedan det hemska är ur världen måste man försöka lösa problem med virusprogrammet via chat-support.
Där försvann liksom hela förmiddagen och en stund av lunchen.

När problemet väl var löst var det bara att kasta sig iväg till ett inplanerat möte för lite brainstorming inför albumrelease i oktober. Efter det gjordes ett kort besök i P0l4rstudion, där den oerhört kreative artisten jobbar med ett a n n a t projekt... Cheezus! Den karln har inga sysselsättningsproblem...

Etiketter: ,

Godis är gott?

Liten Söt Sambo och Lilla Körsbärsblomman klämde in ett besök på Grönan innan våra grillgäster anlände i lördags. Själv skippar jag gärna Grönan, särskilt en lördag mitt i turistsäsongen. Vad är väl Gröna Lund mot att få vara hemma och dammsuga, torka och städa toaletten?

* * * * *

Efter nå'n timme pep det till i telefonen.

Först kom Ploppbilden.
Grattis, va' bra, tänkte jag. Plopp är ju gott och vi slipper köpa lördagsgodis det närmaste halvåret. Och så roligt för Lilla Körsbäret att kamma hem en vinst lika stor som hon själv!

* * * * *

Sen kom Dajmbilden.
Jösses, tänkte jag. Jag älskar Dajm.
Och jag lovar härmed att jag inte tänker ikläda mig baddräkt i sommar.

Etiketter: ,

söndag, juni 29, 2008

Höst och vinter

Har gått igenom mina pågående, kommande och eventuellt kommande projekt för hösten och vintern. Efter den genomgången står det klart att jag redan har jobb över öronen för resten av året. Det är jätteroligt och framförallt väldigt skönt att ha årets resterande sex månader fyllda och inkomsten säkrad. Men tänk, bara tänk om det dyker upp något fantastiskt och fullkomligt strålande bra som jag måste tacka nej till!?

lördag, juni 28, 2008

Dramatik

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2784096.ab

Nu gör dom det igen! Förstorar och förvränger.
Jag var inte där men jag är fullkomligt övertygad om att det gick lugnt och stilla till när piloten informerade om motorfel och att man beslutat sig för att landa i Aten. Att med feta rubriker kalla det 'flygdrama' är så idiotiskt.
Snart är det dags för någon hugad spekulant att uppsöka tidningsredaktionerna och ge dem en 'nakenchock' eller ett 'avförings-drama'.

fredag, juni 27, 2008

Polis, polis

Samtliga boende i vår bostadsrättsförening har fått ett nytt helgnöje. När andra sitter bänkade framför TV'n, ringer vi polisen. Vi har örnkoll på det som händer utanför vårt hus, och minsta anledning att ringa farbror blå, greppar vi luren. Nyligen var det grannen, som rapporterade öl-langning. Ikväll var det min tur. När det så uppenbart förekommer droghandel precis nedanför vårt köksfönster, kan jag liksom inte låta bli.
Så synd bara, att det tog dem 45 minuter att komma hit. Som flickan sa: "It feels so... over".

Det sa bara klick



Rock'n'roll-killens omslag och booklet håller på att tas fram och färdigställas. Under dagen har det varit plåtning med ytterligare en duettpartner på plattan. Tydligt märkt och påverkad av sin svåra sjukdom, men jävlar va' snygg hon är!

Etiketter: ,

Löjligt om jämställdhet

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=798153

DN skriver om en undersökning som gjorts av Plantagen, där man frågat 1.100 personer vem som oftast utför de olika sysslorna i trädgårdsarbetet.
Varför gör man det här till ett inlägg i jämställdhetsdebatten? Det handlar inte om jämställdhet, det handlar väl mest om vem som tycker det är roligt att göra vad? Hade vi haft en villa med trädgård och jag älskade att klippa gräset, hade jag gjort det. Jag är övertygad om att Liten Söt Sambo hade sått en och annan morot, ärta eller blomma tillsammans med Lilla Körsbärsblomman.

Här är ytterligare ett bevis på hur bekväma media och journalister har blivit. "Oj, här kommer en pressrelease från TT, den publicerar vi, rakt av. Vi gör inga egna utvikningar från ämnet eller nystar i andra trådar. Vi fick en färdig, publicerbar text - jättebra, tack, den kör vi!".

Sluta gräv i trädgårdslandet, DN och kom igen och skapa debatt om lika lön för lika arbete eller andra viktiga ämnen, där jämställdheten behöver uppmärksammas!

Etiketter:

torsdag, juni 26, 2008

Tjöt i Götlaborg

Onsdagen började i ottan. Sponsorbilen hämtade upp strax före 8 och började sin färd mot Göteborg. Den är lite roligt att åka i, den där sponsorbilen, den skapar en del uppmärksamhet eftersom den inte bara är spritreklam-'stripad', utan också prydd med bandets namn och bild. Strax utanför Jönköping åkte en bil upp jämns med oss och fotograferade, skrattade och vinkade.

Efter att ha svängt förbi Träd6år'n med prylar, åkte vi ut till Frihamnen där festivalen Met4lt0wn går av stapel. Där vidtog barbygge och 'brandning' av backstage-tält igen. Skillnaden i engagemang, hjälpsamhet och service var enorm mot den förra festivalen. Funktionärer och crew släntrade omkring och svarade "jag vet inte" på nästan alla våra frågor. Inget engagemang från den restaurant som var ansvariga för backstage/VIP-tältet. Jag är glad att jag inte behövde spendera två festivaldagar där.

Därefter begav vi oss till L!5eberg för att se Mu5t4sch göra sin sista spelning med gitarristen, H4nnes, som nu lämnar bandet. Vem som ska ta över är väl inte helt klart, men det viskas om ett namn som nog kan bli ett bra tillskott och komplement till de övriga.

Jag är inte överdrivet hemma på deras repertoar, men den är ju onekligen ganska tung och R4lf tar i från tårna. Det jag tycker är lite negativt, är den konstiga kontrasten mellan den tunga rockmusiken och R4lfs lite buskisartade mellansnack. Killen är en pajas, och ibland kanske bandet skulle vinna mer på att han inte sa så mycket. Men vad vet väl jag?

"St4m" har inget större sceniskt utspel men han är duktig på att lira bas.

Det var festligt, folkligt och fullsatt - 10.000 i publiken.

Efteråt blev det signering med bandet. Kön var lååång och det skulle signeras på allt möjligt - tröjor, sedlar, skor. R4lf sa från scen strax innan de gick av: "idag signerar vi inga bröst eller rumpor, tänk på att det här är en familjeföreställning!".

Efter familjeföreställningen blev det barnförbjudet. Då laddades det med rusdrycker och pepp i logen på Träd6år'n och sen var det dags igen, för ännu en spelning. Så här kan det se ut när man - i extremt motljus - försöker plåta från scenen.

H4nnes var glad, trots att han känner sig en smula vemodig.

Och herr sångare var i sitt esse. Det blev en lätt kaosartad spelning där rusdryckerna gav full effekt mot slutet. Trummisen, "D0jan", fick feeling och slängde trumpinnarna och spelade trummor med bara händerna och den evige göteborgsmusikprofilen, Ebb0t, befann sig plötsligt uppe på scen och körade på ett par nummer.

Efteråt blev det glädje, kramar och snack i logen backstage. Utdelning av presenter blev det också. När klockan började närma sig halv 3 började den långa dagen ta ut sin rätt och jag och mitt resesällskap begav oss hemåt.

Efter flera timmars stillasittande i bil och efter att ha varit iklämd i dels ett par hårt åtsittande strumpor och dels ett par höga stövlar; ja, jag vet inte vad jag ska säga - min vrist och mitt ben blir faktiskt bara snyggare och snyggare...

Nu är man på hemmaplan igen och jag måste säga: jag gillar verkligen Göteborg. Människorna är snälla och glada och har inte alls samma attitydproblem som vi här i huvudstaden. Det är en skön stad, Götet!

Etiketter: , ,

tisdag, juni 24, 2008

Far och fläng

Det rör på sig - hela tiden.
Imorgon bitti sitter jag troligen i en spritsponsrad bil på väg till Göteborg. Mu5tA5ch spelar på Liseberg och håller avskedsfest senare på kvällen, för bandmedlem som lägger av. Det har tjatats om min närvaro från flera håll. Åh, det är så pajjigt att man är så populär och eftertraktad...
Oh, well. Skämt åsido. Riktigt så poppis är man ju inte. Men det är bra med uppsökande verksamhet när det gäller ens egen verksamhet och jobb. Dessutom har jag en hel massa resande att ta igen på Liten Söt Sambo, som brukar vara den som flyger och flänger i den här familjen.

Etiketter: ,

måndag, juni 23, 2008

Music for sale

Nu vill jag genast springa till min närmaste musikbutik och botanisera.
Jag vill lyssna på och köpa musik med Editors (ja, jag vet att musikiniterade irriterat utbrister "dags att vakna nu!?" Ja, jag vet, jag är sen. Det tog mig ettochetthalvt år att förälska mig i Håk4n He115tröm), Interpol och CatPeople. Jag har inte heller skaffat nya Turin Brakes. Eller Elbow. Underbara, underbara Elbow. Guy Garvey har en sagolikt vacker röst.
Och så vill jag få tips från en initierad skivförsäljare som kan säga saker i stil med "åh, så du gillar depp-indie? Då vet jag definitivt att du kommer att gilla dom här!" och sedan plocka fram ytterligare ett par band som jag inte visste att jag älskade.

Nätbutiker i all ära, men det är något visst med att kliva in i en skivbutik där det jobbar riktiga musikälskare, såna med bra koll. När jag var yngre fanns Wolfie´s, på Gamla Brogatan. En butik som inte var mer än ett hål i väggen och som bara sålde vinylsinglar. Där kunde man gå in och nynna på en låt som man hade hört i någon obskyr remix på discot där man hängde och den som stod bakom disken plockade fram den på 5 sekunder. Och som dessutom var duktig försäljare och sålde på en annat, i samma stil. Någon som breddade ens horisont lite, vidgade vyerna och avlägsnade skygglapparna.

Etiketter:

Idrottsskada

Min högra vrist. Den är blårödlila. Och svullen. Den vill aldrig mer spela fotboll. Tur att EM snart är över, så att man slipper.

Etiketter:

Midsommar i sörmlandsskogarna


Midsommar var fin.
Avslappnad skönt firande med traditioner, lagom många skön människor i skön grön miljö, mitt i den sörmländska frodiga naturen. Mycket fniss, lite poolbad, grillat - med professionellt trumsolo på grillen - (våra medhavda "färska" kycklingfiléer från Willy's luktade gammal äggfis när vi öppnade paketet och vi vågade inte chansa... tack och lov fanns det gott om mat i huset) och gott att dricka (men oj, vilken god drink man kunde göra på Smirnoff Green Apple!).
Lilla Körsbärsblomman slocknade som ett ljus redan halv sex på förkvällen och missade både mat och potatis. Hon vaknade till runt halv tolv på natten och fick vara med och fira i två timmar, innan hon törnade in igen, tillsammans med sin kära mor.
Deltog i "fotbollsmatchen" med killarna och det har gett ett bestående men i form av handstort blåmärken på vristen. Is fanns det gott om, så svullnaden gick ner betydligt under natten. Blåmärket är kvar och blir bara snyggare och snyggare.
Själv blir jag bara mer och mer sommar-seg i takt med att resten av Sverige också verkar börjat tänka på sommar-refrängen.

Etiketter: ,

torsdag, juni 19, 2008

GLAD
MIDSOMMAR!

Nyhetstorka

Kidman i tårar över barnet.

Men heeeeeeerregud! Stoppa pressarna, vetja!
Nu måste det vara nyhetstorka på nöjesredaktionerna. Dagen innan midsommar kommer det antagligen inte speciellt många pressreleaser (jag har t ex inte skickat en enda). Vilken jävla blivande morsa har inte grinat när man sett sitt barn vid ultraljudsundersökningen?

Iskallt


På gatan utanför kontoret stod helt plötsligt två gigantiska isblock och droppade i solskenet. Jag blir så nyfiken. Vad? Varför? Hur?


En halvtimme senare hade de två isblocken förvandlats till kross.
Jaha?

onsdag, juni 18, 2008

Sämst

...och på tal om riktigt, riktigt dålig TV:
Sveriges insats i fotbolls-EM just nu kan klassas enligt följande: Totalt Jävla Mörker!
Jag har gett upp. Nu kollar jag gamla sunkiga avsnitt av Sex And The City. Och jag gillar inte Sex And The City...

Dålig tv

Den där artisten. Han med alla historier och berättelser och små anekdoter.
Jag delar gärna med mig av en av de icke så hemliga och fullt rumsrena:

När han och bandet är på turné i utlandet får han allt som oftast frågan om han någon gång levt ut rock'n'roll-myten och kastat ut tv'n från hotellrumsfönstret. Frågan dök upp när de nyligen spelade i London. Svaret är stående:

"Om man hamnar på ett hotell i England där det finns en tv - inte fan kastar man ut den!".

Etiketter:

tisdag, juni 17, 2008

På språng, på språng

Tidigt, tidigt när huset och resten av världen sov, klockan 04:20 i tisdags morse, ringde min väckarklocka. Det var bara att masa sig upp och in i duschen för att försöka piggna till och fånga dagen.

Strax efter halv sex satt jag i bilen på väg mot Järna, för att hämta upp min artist. Tillsammans begav vi oss mot P4 Sörmland, för att göra radio - live and direct.

Halvvägs fick jag en bild på SMS som visade att det fanns fler som var trötta. Lilla Körsbärsblomman, på väg till dagis för första gången på en vecka, somnade vid frukostbordet...

Vid det här laget var undertecknad dock ganska pigg och vaken, och det behövs onekligen när man skall vistas tillsammans med denne man. Han är inte bara en gentleman med många bollar (i luften menar jag då); det trillar ut ord i parti och minut ur hans nästan ständigt öppna mun, han gestikulerar och spelar upp låtar, berättar anekdoter och avslöjar små pikanta hemligheter om sina kolleger i musikbranschen (som naturligtvis stannar mellan honom och mig!). Det gäller att hänga med, annars kan man missa något viktigt.

Radiobesöket gick strålande. Efter sändningen kom Lotten ångande och pustade glatt: "Guuuud, vad han pratar!". Dessutom fick han henne av någon outgrundlig anledning att göra armhävningar strax innan intervjun. Den kan man förresten lyssna på här:
http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=1210705&BroadcastDate=&IsBlock=0

Efter det trevliga besöket i Eskilstuna, la vi motorvägen för våra fötter igen och åkte tillbaka till Stockholm för ett möte. Ett rätt uppsluppet och lite halvflamsigt möte, som även det kryddades med små historier och minnen från förr. Tur att man inte har bråttom...

På kvällen tog jag med mig Lilla Körsbäret upp till den stora kommersiella radiostationen på Kungsholmen som hade sommarfest. 3r!c G4dd var också där och körde fyra låtar akustiskt. Min artist och hans band, med ständigt lika välklädde sidekicken P4pa De3, avslutade kvällen (för vår del i alla fall).
LK uppskattade inte den något höga volymen men gillade laxen, chipsen och dom snygga äggsnurrfåtöljerna. Klockan nio tackade vi för oss och åkte hem till Liten Söt Sambo. Blommorna som P4pa De3 fick när han gick av scen, gav han till Lilla Körsbärsblomman.

Etiketter: ,

måndag, juni 16, 2008

Lågtryck

Vet inte om det är en backlash efter det som hände för några veckor sedan, men jag börjar ana ett lågtryck... Känner mig lite smålåg och håglös. Funderar en del över livet och allt som ryms i det.

Lyssna på den här. Den är vacker. Ben's Brother "Studdering".

Sån't kan jag lyssna på och vältra mig lite i ömkansvärda tankar...

Etiketter: , ,

söndag, juni 15, 2008

Bloggutmaning: ge order!

“imperativ (lat. (modus) imperativus ‘befallande (modusform)’, av impero ‘befalla’, ‘föreskriva’), modus som anger uppmaning, förbud, vädjan, råd etc. I satser med imperativ är subjektet (som syftar på lyssnaren) ofta underförstått: Skynda dig! Skynda er!

I svenskan är imperativformen identisk med verbets presensstam: hoppa!, vänd!, se!, skriv!, spring!

Så nu lyder ni: stoppa in er själva i ett nötskal och blogga om vad ni skulle ge för fem olika order till omgivningen om ni kunde. Ju mer egoism, desto bättre!”

Så lät uppmaningen jag plötsligt fick från Sandra, som i sin tur hade fått den från Lotten.
Och vem är väl jag att inte lyda order? Det är dessutom en bra övning för en sådan som mig (läs: mes) att behöva ryta i emellanåt. Jag kanske ska lägga till ett par extra utropstecken när jag ändå håller på?

1) Vik hädan!
2) Lyssna!
3) Kramas!
4) Väx upp!
5) Var måttlig!

Inga förklaringar. Dessa uppmaningar och/eller orders kan användas i flera sammanhang och situationer i mitt liv, både till vardags och i arbetet. Om mig själv, om andra.

Jag tänker inte utmana eller uppmana någon av mina eventuella läsare.
Vill du, så får du! Eller vänta, det där kanske var en uppmaning ändå?

Etiketter:

Frisyr

Kommentar från backstageområdet efter att hälsningsfraser utbytts:
"Jaha, har du klippt dig snett?".

Det som står klart och tydligt så här i kölvattnet efter Where Th3 4ct!0n !s, är vilken oerhörd skillnad det är på festival och festival.

När det hålls festival i Stockholm är det mycket maskhållning, det är attityd och folk har svårt att slappna av. Man måste vara cool, man måste var trendig. Det är inte förrän man klämt en fyra-femhundra öl som man vågar släppa lite på coolheten och vara som en vanlig människa.
Så fort en festival hamnar utanför storstan blir "folk" helt annorlunda. Det är glädje, alla har kul och garvar ihop.

Att åka på festival ute i Sverige är lite som att åka på charterresa till Magaluf.
Alla hämningar släpper och det är just den känslan som man vill uppleva när det är musikfest.

Charmerande Danne kom fram och berättade att han troligen ådrog sig salmonella av den grillade kycklingmacka han inmundigade under förra helgen på Sweden Rock. "Minns du att jag sa att den var kall? Jag har varit dålig i kistan hela veckan!".

Etiketter: ,

En bild säger mer än tusen ord...

Mitt på dagen hade vädret väldigt svårt att bestämma sig.
Här lirar S4h4r4 H0tn1ghts.

S4h4r4 H0tn1ghts - inga direkta favoriter och emellanåt lät det rätt taffligt.
Sorry.

S4h4r4 H0tn1ghts - kommenterade publikresponsen: "Ni bevisade just att det var smart av oss att välja bort Småland i år."

Det rådde inget tvivel om vem som sponsrade VIP-backstagen.

Herr Gomez ville definitivt inte vara med på bild. I musikbranschen har han varit i många, många år. Nu har han sadlat om och är numera i restaurantbranschen.

Sponsorrepresentant flankerad av - om jag inte hörde helt fel - systerson (till vänster) och äkta mannen till höger.

M4ndo D1a0 levererar som vanligt rockröj.

M4ndo D1a0

M4ndo D1a0. 8jörn D1xgård är nygift.

Som sagt, sponsorskapet var lättidentifierat.

Mister Jack stod i dörren och hälsade välkommen alternativt avvisade överförfriskade.
Våra "värdinnor" som hjälpte till att ragga band till vår talangtävling.
Rockmusiker (t v M4ts som lirar i M4rys1im och He11singl4nd Und3rgr0und), i mitten Jochum som lirar bas. Entusiasten till höger har jag helt tappat namnet på...

...jag undrar om inte jag (och de som jag skvallrat för) var den enda som såg när de kom - Th3 H3114c0pt3rs. Killarna i bandet är alla ruggigt flygrädda, så därför blev det bara ett kort varv runt festivalområdet.
Cloffe - alltid glad och redo för party...

Närmare än så här tog jag mig aldrig Th3 H3114c0pt3rs spelning.
Men publiken hade kul... trots att Sverige just förlorat mot Spanien...

Festligt, folkligt, fullsatt på VIP-området.

Rockposerna stod som spön i backen...

...hela tiden...



Alla festivalområdens baksida - bajamajorna är aldrig, aldrig någonstans trevliga...

Glada miner bland sponsorerna.

Stockholms klubbfolk.
Stockholms klubbfolk, del 2.

Jag sa ju det... rockposerna duggade tätt... Här under Qu33ns 0f Th3 St0n3 4ge.

Jag träffade världens längsta man på Qu33ns 0f Th3 St0n3 4ge.
Jag räckte honom till midjan...

Nämen... Slaktar'n! Tillsammans med Nicke.

Skäggiga män fanns det även på den här festivalen.

Medan andra ville visa andra håriga sidor...

D4vid Gr0h1 - han är också skäggig. Och skitsnygg!

F00 Fight3rs.

F00 Fight3rs - veckans röj!

F00 Fight3rs

Andra gick igång på väskor...

M1c från Eur0p3 i sällskap med... någon...

Etiketter: ,